Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autotren forestier surprins noaptea cu încărcătura ieșită din gabarit fără a fi semnalizată

De curând, am scris într-un articol trecut despre dezastrele care au loc tot mai des pe drumurile din județul Arad și mai nou și pe Drumul Național dintre Ineu și Buteni și iată că s-a întâmplat din nou, la Bocsig, datorită inconștienței unora la volan.

Autotren forestier surprins noaptea cu încărcătura ieșită din gabarit fără a fi semnalizată
Comentează 0

Am scris de asemenea despre  cei de la Drumurile Naționale  care nu se sinchisesc să-și taie vegetația de pe marginea carosabilului, mai ales în curbe, astfel împiedicând vizibilitatea participanților la trafic, fiind un motiv de posibile accidente.

Am cerut inclusiv prefectului județului Arad prin intermediul acelui articol să ia măsuri împotriva acestora în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Încă nu s-a întâmplat nimic, astfel că ne gândim să facem o sesizare direct  Administrației Naționale de Drumuri la București și bineînțeles, Guvernului. În urmă cu câteva zile, mai precis în cursul unei seri în jurul orei 22.00, am surprins fără să vrem câteva imagini cu un autotren forestier încărcat cu bușteni (lungi) care tocmai se oprise vis a vis de PECO în Sebiș.

Din cabina camionului coboară un „șoferică” tinerel, se urcă într-un turism lăsând autotrenul pe dreapta , ce-i drept cu luminile de poziție aprinse(măcar atît) , și pleacă. Atenția ne-a fost atrasă  de faptul că era încărcat cu bușteni,  iar ceea ce ne-a sărit în ochi a fost lungimea buștenilor  ieșiți din gabaritul mașinii pe lungime fiind nesemnalizați, acest lucru spunînd de la sine de indiferența, delăsarea și neprofesionalismul conducătorului auto. Buștenii care depășeau cu mult limita admisă de la extremitatea din spate a vehiculului, fiind un adevărat pericol pentru participanții la trafic ținând cont de faptul că era și noapte.

Nici măcar un triunghi reflectorizant montat pe extremitatea buștenilor nu avea acest „Hopa Mitică” zis șofer profesionist, astfel că era un real pericol pentru cei care circulau în spatele mastodontului cu bușteni. Autotrenul este înmatriculat în Bihor, număr pe care nu îl vom publica, dar...rugăm proprietarul să-și verifice din când în când incompetentul de la volan și eventual să-și găsească un șofer adevărat pentru astfel de camion, nu un tândală scos recent de pe băncile școlii, inconștient de-a dreptul.

Transportă totuși o încărcătură agabaritică nu oale și tigăi. Întrebarea se pune cum a luat acest individ atestatul profesional, dacă nu are cele mai elementare noțiuni despre transportul agabaritic? Sau poate nici nu posedă astfel de atestat. De asemenea rugăm A.R.R.-ul să ia măsuri urgente împreună cu Poliția orașului Sebiș, să controleze astfel de camioane cu bușteni care sunt un real pericol în trafic mai ales noaptea și care de obicei circulă cu viteză mult prea mare pentru astfel de încărcătură, inclusiv noaptea.

Nu credem că era un lucru greu montarea unui triunghi reflectorizant la extremitatea încărcăturii sau o lampă de culoare roșie, în afară de faptul că domnul „ministru” de la volan își murdărea puțin labele de înainte montând un astfel de triunghi.

Atenție conducători auto, mai ales cei de camioane !  Suntem acolo unde nici nu vă gândiți și nu ezităm a vă face vedete negative ... bineînțeles dacă e cazul !  Ceilalți participanți la trafic știu de ce ... !    Până atunci însă vă dorim tuturor „Drum Bun!”

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite