Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autoarea Lavinia Betea: Conferință și lansare de carte

Autoarea Lavinia Betea: Conferință și lansare de carte
Comentează 1

Prof. univ. dr. LAVINIA BETEA , prim-vicepreședinte a filialei Arad a UZPR, invită arădenii luni, 20 mai, ora 17,00 în sala „Iuliu Maniu” din B-dul. Revoluției nr. 81 (în clădirea în care a trăit gloria cotidianul „Adevărul”), la  un eveniment deosebit, ce va fi onorat și de prezența președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dl. Sorin Stanciu.

În prima parte, distinsa noastră colegă va susține conferința: „PARENTING REAL versus PARENTING VIRTUAL”. Moderator: dr. Andrei Ando, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Aceasta va fi urmată, în partea a doua, de lansarea cărții, „ Prințesele roșii. Femei și bărbați. Părinți și copii” ( Editura Corint București, 2024)  și de o sesiune de autografe a autoarei Lavinia Betea.

„Prințesele Roșii” oferă o explorare narativă fascinantă și excelent documentată asupra figurilor feminine din umbra unor notorii dictatori comuniști: Ceaușescu, Dej, Pauker, Brejnev și Stalin. Cartea propune o perspectivă originală asupra eșecurilor liderilor comuniști ca părinți în contextul încercărilor de a modela „omul nou” în statele pe care le-au condus. Este, concomitent, o lecție de istorie, o analiză psihologică și o introspecție în dinamica relațiilor părinte-copil, altfel spus o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și psihologie și - prin extensie - parenting. Lavinia Betea ne deschide o fereastră spre intimitatea complexă și puțin cunoscută a creatorilor ideologiei marxist-leniniste și a liderilor comuniști, în antiteză cu cotidianul relațiilor maritale și parentale ale cetățenilor obișnuiți, propunând câteva reprezentative studii de caz: Zoia Ceaușescu, Lica Gheorghiu, Tatiana Pauker, Svetlana Allilueva Stalina.

Prezintă:  Sorin Stanciu - președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Vasile Filip - președintele Filialei Arad a UZPR și conf.dr. Tiberiu Dughi - Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. 

Evenimentul este organizat de Consiliului Județean Arad, Centrul Județean de Excelență și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Arad.

 

Vasile Filip

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite