Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României la Spaţiul Schengen

România primeşte o veste proastă de la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles. Potrivit g4media.ro, Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Teoretic, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, or, Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei.

Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României la Spaţiul Schengen
Comentează 5

De altfel, reprezentanţii Olandei au precizat că nu se opun aderării României, ci doar Bulgariei, dar pentru că sunt la pachet, votează împorivă pentru amândouă. 
De menţionat că, deşi Germania şi Luxemburg au ameninţat, potrivit unor surse, că se opun aderării Croaţiei, dacă România şi Bulgaria nu primesc un vot pozitiv, nici Olanda, nici Austria nu au dat dovadă de flexibilitate.

Intraţi AICI pentru detalii.

Ieri, Grupul PPE din Parlamentul European a avut o întâlnire la Viena, încercând să convingă guvernul austriac să renunţe la opoziţia faţă de România. Rezultatul nu a fost din păcate unul pozitiv.

„Împreuna cu Grupul PPE ne aflăm la o reuniune externă la Viena. Aici am avut întâlniri și cu cancelarul austriac…

Voi reveni cu alte comentarii mâine, dar vă pot spune că am participat la una dintre cele mai tensionate întâlniri și am văzut un prim-ministru dezorientat şi slab”, scria ieri pe Facebook europarlamentarul Gheorghe Falcă, prezent la întâlnire.

Astăzi acesta a revenit cu alte două postări. Austria trebuie să audă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, înaintea reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne: „Croația, Bulgaria și România sunt pregătite din punct de vedere tehnic să adere la Schengen. Au făcut tot ceea ce noi le-am cerut. Au făcut chiar mai mult decât le-am cerut noi să facă. Au bifat toate cerințele și sunt pregătite." Bravo România” şi a ţinut să precizeze: „În Austria au intrat ilegal 100000 de oameni, nu în România. Austria să își securizeze frontiera sa nu dea vina pe România și Bulgaria.”

Sursa foto: eureporter.co


Scrie un comentariu

trimite