Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au început lucrările la podul de pe strada Andrei Şaguna, unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene

Lucrările la podul peste Mureş de pe strada Andrei Şaguna, unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene, au început ieri. Vorbim despre o investiţie importantă, care va contribui la reducerea traficului pe Podul Traian, prin realizarea unei legături directe între zona Vlaicu şi Aradul Nou.

Au început lucrările la podul de pe strada Andrei Şaguna, unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene
Comentează 0

„De astăzi începem lucrările la podul peste Mureş, o lucrare pe care o aşteptăm de mult. Sunt utilajele aici, îşi pregătesc terenul. Să fie într-un ceas bun. Să sperăm că reuşim să-l terminăm la timp, mai ales că de la o zi la alta materialele se scumpesc tot mai mult”, a anunţat, ieri pe Facebook, primarul Călin Bibarţ. Acesta a ţinut să precizeze că în zonă există şi construcţii ilegale, drept pentru care deţinătorii acestora au termen până astăzi să le demoleze. „Ca întotdeuna în România, mai avem şi construcţii ilegale. Le-am dat termen de câteva săptămâni ca mâine să fie puse la pământ de ei, dacă nu, noi mâine băgăm buldozerele”, a mai spus primarul.

Proiect iniţiat în 2018

Proiectul a fost iniţiat în 2018, pe vremea Administraţiei Falcă. Construirea noului pod, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, este parte a unui proiect mai amplu, în valoare de 165.734.324,98 lei care constă în amenajarea unui traseu de transport public de călători care să asigure legătura între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare. Proiectul presupune de asemenea construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureș, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor şase stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale. „Vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene.  Practic vom asigura o nouă legătură rutieră între cartierele Aurel Vlaicu şi Aradul Nou. De altfel putem spune că proiectul per ansamblu va genera schimbări majore în ceea ce priveşte traficul la nivelul întregului oraş.  În timp ce în  nordul municipiului transportul în comun va fi asigurat de tramvaie, în sudul municipiului acesta se va face cu autobuze electrice. Odată cu acest proiect, putem spune că administrăm peste 120 milioane de euro, fonduri europene pe care Primăria Arad a reuşit să le atragă în ultimii ani”, declara, în decembrie 2018, Gheorghe Falcă, primarul de atunci al Aradului.

Sursa foto: Captură video Facebook Călin Bibarţ


Scrie un comentariu

trimite