Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au început lucrările de modernizare a străzilor și trotuarelor din Fântânele

Nicolae Dolha, primarul comunei Fântânele, susține că au început lucrările de modernizare a străzilor și trotuarelor din Fântânele, ieri fiind dat ordinul de începere a lucrărilor.

Au început lucrările de modernizare a străzilor și trotuarelor din Fântânele
Comentează 0

„Ieri, 19.02.2024, am dat ordinul de începere a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului «Modernizare străzi în comuna Fântânele, județul Arad» și am făcut predarea de amplasament către constructorul SC Piatră Balast Impex SRL care este în asociere cu BD Way Development. Prin acest proiect, în valoare totală de 8.667.931,28 lei (aproximativ 1.750.000 EURO), vom moderniza peste 3 km de străzi și peste 9 km de trotuare în Fântânele. Este un proiect atât de necesar deoarece, pe lângă modernizarea străzilor, vom reabilita cea mai mare parte a trotuarelor din Fântânele, trotuare care nu au mai fost modernizate de peste 50 de ani. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni conform prevederilor contractuale”, susține primarul Nicolae Dolha.

În continuare, acesta a ținut să precizeze că lucrările ar fi trebuit să înceapă în zona Satu Nou, având în vedere că strada de acolo este cea mai afectată, dar utilajele de care dispun construnctorii în momentul de față au gabaritul mare și există riscul să fie afectate racordurile la locuințe.

„Înainte de  demararea  lucrărilor de reabilitare a străzilor și trotuarelor, am fost împreună cu constructorul prin comună și am considerat că este important să începem cu străzile cele mai afectate. Am constatat că cea mai afectată stradă este cea din zona  Satul Nou și am decis că începem de acolo, dar utilajele care ne-au venit au gabaritul mare și este imposibil ca în acest moment să putem intra cu utilajele în acea zonă. Din dorința de a nu pierde din timpul alocat lucrărilor, am început la decopertarea străzilor care permit accesul acestor utilaje, urmând ca în zilele următoare să ajungă în comună alte utilaje de dimensiuni mai mici cu care să putem intra și în zona Satu Nou fără să afectăm racordurile la locuințe. Împreună cu constructorul vom găsi soluții pentru a rezolva cât mai bine și situația din acea zonă.

Ca la orice lucrare de mare anvergură, se va crea disconfort și neplăceri datorită faptului că vom fi nevoiți, pe rând, să transformăm în șantier aproape jumătate din localitate. Apelez la buna credință și înțelegere a dumneavoastră și totodată vă rog să îmi comunicați de urgență orice situație care vi se pare în neregulă. Împreună vom găsi soluții”, mai spune edilul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite