Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost inaugurate saloanele recondiționate ale Spitalului Matern Arad

Au fost inaugurate saloanele recondiționate ale Spitalului Matern Arad
Comentează 1

Un grup de arădeni, membri ai Ordinului Templierilor, dar și ai ONG-ului Aradensis au reușit să finanţeze recondiționarea a două saloane ale Spitalului Matern. Gestul lor a fost primit cu bucurie de către medici, care spun ca astfel de acțiuni ajută unitatea să creasca gradul de confort al pacienților.

Inaugurarea saloanelor proaspăt renovate, care a costat mii de euro, s-a făcut în prezența sponsorilor și a autorităților.

„Suntem o mână de oameni care au dorit să ajute ceea ce decidenții nu au putut și au realizat această lucrare care este pe măsura modestiei noastre. Ne-am gândit unde este mai necesar, acolo unde omul deschide ochii„, a declarat cmd. Emerit Ordinul Templierilor, Emil Putin.

Proiectul, care a costat aproximativ 10.000 de euro, a beneficiat de investiții specifice, cum ar fi covorul PVC antibacterian sau varul antiseptic, a fost sprijinit și de reprezentanții unui cunoscut lanț de magazine.

„Mulțumim celor care au susținut această investiție. Este un lucru frumos, avem peste 1300 de paturi și 2000 de angajați și funcționăm în 209 de clădiri, nu e ușor. E o bucurie să vezi o astfel de realizare„, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al CJA.

„Aș dori să vă mulțumesc în numele colectivului, doamna doctor Angelica Filimon, medicș-șef secție neonatologie, doamnei Popa Alina și al întregului colectiv. Suntem într-un județ considerat vestic, vă spun cu tristețe că aproximativ 40% din doamnele care ne vin aici iau contact cu cadrele medicale, pentru prima dată, atunci când vin să nască. Este foarte trist acest lucru, deci suntem un spital social. Este important să avem în fiecare centru un centru de elită. Spitalul Matern întrunește aceste condiții. Mulțumim sponsorilor. Saloanele vor contribui la starea de bine a mamelor dupa naștere„, a declarat  Gheorghe Furău, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Matern din Arad.

În urma investiției, două dintre saloane au fost transformate radical, astfel că s-au creat 4 saloane mai mici, fiecare având unul sau două paturi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite