Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ateliere, film şi teatru la Teba în luna iulie - Programul de evenimente CitiZenit -

Ateliere, film şi teatru la Teba în luna iulie  - Programul de evenimente CitiZenit -
Comentează 0

Ne regrupăm după a II-a ediţie a Festivalului Particles şi reluăm activitatea la hala Teba din Piaţa Olimp. În lunile de vară pregătim un program variat de evenimente - de la proiecţii de film la ateliere şi proiecte interdisciplinare, de la spectacole de teatru la seri cu muzică şi concerte.
 

Ateliere de dezvoltare personală

În luna iulie, iniţiem o serie de ateliere de dezvoltare personală prin artă şi metode non-formale. Primul din seria acestora este „Atelier de cunoaştere prin dans” care va avea loc joi, 7 iulie, de la ora 19.00, pe scena din Parcul Aventura Voinicilor. Workshopul va fi coordonat de Saşa Coicici şi Andreea Ardelean, ambii psihologi şi instructori de tango din Timişoara, şi va aduce în prim plan instrumente practice şi interactive de autocunoaştere şi intercunoaştere. Cel de-al doilea workshop va avea loc joi, 21 iulie, de la ora 19.00, la hala Teba şi va avea ca temă „Lumea mental-emoţională”. Acest atelier va fi coordonat de Raluca Mureşan, psiholog clujean, şi va aduce în discuţie subiecte legate de lumea mental-emoțională, cu gândurile şi emoțiile ei, indicând rădăcinile problemelor unde putem face schimbări.

 

Filme documentare KineDok

Continuăm seria filmelor KineDok 2016 în luna iulie în Arad la hala Teba, cu două filme documentare româneşti care nu trebuie ratate. Miercuri, 13 iulie, de la ora 21.00, vă invităm să vizionăm documentarul „Toto şi surorile lui”. În regia lui Alexander Nanau, multi-premiatul documentar spune povestea unei familii din Ferentari – a lui Toto (10 ani) și a surorilor sale adolescente care, cu o mamă la închisoare, trebuie să se descurce pe cont propriu. Iar miercuri, 20 iulie, de la ora 21.00, vă invităm la film şi discuţii -  la proiecţia filmului documentar „Roboţelul de aur” urmată de o sesiune de Q&A cu Radu Mocanu (care împreună cu Mihai Dragolea semnează regia filmului). “Roboţelul de aur” documentează povestea fascinantă a Steluței, o boxeriță de 32 de ani care și-a petrecut copilăria în case de copii și pe stradă și care a ajuns campioană europeană și mondială.

 

Teatru independent
Spre sfârşitul lunii, duminică, 24 iulie, de la ora 20.00, Auăleu – una dintre cele mai vechi trupe de teatru independent din România – revine în Arad, la Teba, cu spectacolul „Ferma”. Spectacolul este inspirat după un binecunoscut roman al secolului XX, despre care Ovidiu Mihăiţă, regizorul, spune că este „perfect valabil aici şi acum, în contextul nostru social-politic în care stăm atât de inconfortabil şi asta îl face să fie un subiect proaspăt şi de interes”. Din distribuţia spectacolului fac parte: Christine Cizmas, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolța și Ovidiu Mihaiță. 

Atelierele de dezvoltare personală şi spectacole de teatru au loc în cadrul proiectului „Catharsis”, iar proiecţiile de film în cadrul proiectului „Interferenţe”. Ambele proiecte sunt iniţiate şi realizate de Asociaţia CitiZenit cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Intrarea la cele 5 evenimente este liberă.

Comunicat de presă

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite