Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atacuri sângeroase în serie: 6 morți și 19 răniți. Bilanț negru în Afganistan

Capitala Afganistanului, Kabul, a fost scena mai multor atentate sângeroase în ultima săptămână. Cel puțin șase oameni au murit și 19 au fost răniți în 11 atacuri cu bombe. 

Atacuri sângeroase în serie: 6 morți și 19 răniți. Bilanț negru în Afganistan
Comentează 0

Cele mai multe atacuri au fost provocate de bombe magnetice ataşate unor vehicule.

Potrivit unui raport trimestrial al Inspectorului general special al SUA pentru reconstrucţia Afganistanului, aceste atacuri, care s-au intensificat în ultimele luni, au avut ca principale ținte responsabili guvernamentali, membri ai forțelor de securitate, activişti şi jurnalişti.

”Deşi nu este o tactică nouă, este deosebit de eficientă în a provoca teroare. Este un mijloc rapid, ieftin, simplu şi relativ impredictibil pentru talibani de a-şi demonstra forţa în capitală, în acelaşi timp evitând provocarea de victime civile în masă”, se arată în raportul citat de Agerpres. 

Talibanii continuă să provoace teroare în pofida negocierilor directe de pace cu guvernul, care au loc în Qatar între guvern.

În prezent, discuțiile sunt suspendate pentru ca noul Președinte al SUA, Joe Biden, să reexamineze acordul încheiat între Washington şi talibani. Între timp, lideri talibani s-au deplasat în Iran, Rusia şi Turkmenistan în încercarea de a obţine sprijin regional. Acordul cu SUA, încheiat anul trecut, prevede retragerea graduală a tuturor forţelor NATO din Afganistan în schimbul angajamentului insurgenţilor de a renunţa la violenţe şi de a începe negocieri de pace cu guvernul de la Kabul. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite