Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atacul cu cocktail-uri Molotov de la Șofronea, la judecată

Magistrații Tribunalului Arad au constatat legalitatea rechizitoriului în etapa de cameră preliminară, privind atacul mafiot din Șofronea, astfel că în curând va începe judecata pe fond. 

Atacul cu cocktail-uri Molotov de la Șofronea, la judecată
Comentează 0

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani au aruncat cocktail-uri Molotov într-o casă din localitatea Șofronea, unele ajungând în dormitor – după ce anterior a fost spart geamul camerei cu o piatră. Atacul a avut loc în noaptea de 6 spre 7 noiembrie. A doua zi, cei patru – toți din Arad – au fost arestați preventiv. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad după ce s-a extins urmărirea penală cu privire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, pe lângă cea de distrugere.

Tinerii nu ar fi apucat să arunce întreg arsenalul de sticle pe care îl aduseseră cu ei deoarece proprietarul casei a ieșit afară și a început să fugă după ei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a anunțat că: „Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei.

La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”.


Scrie un comentariu

trimite