Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atac terorist la Londra, lângă Parlament. Cinci oameni au murit; 40 de răniți, între care doi români

Un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat un polițist în curtea Parlamentului Marii Britanii - Palatul Westminster din Londra. Cu puțin timp înainte, acesta intrase cu mașina în trecători pe Podul Westminster. Cinci oameni au murit, alți 40 sunt răniți - printre care și doi cetățeni români. Poliția tratează atacul ca pe unul terorist. Conform unor surse citate de BBC, în autoturismul atacatorului se mai afla o persoană care acum este căutată de autorități.

Atac terorist la Londra, lângă Parlament. Cinci oameni au murit; 40 de răniți, între care doi români
Comentează 0

UPDATE 00:30 - Turista româncă ce se află, acum, internată în stare gravă în spital a fost lovită și apoi aruncată în Tamisa în timpul atacului din Londra, anunță Realitatea TV.

UPDATE 00:15 - Bilanțul persoanelor decedate în atacul de la Londra se ridică la cinci, iar al celor rănite - la 40.

UPDATE 23:40 - Unul dintre cei doi cetățeni români răniți miercuri în atacul terorist de la Londra - o femeie - este în stare gravă în spital. Cel de-al doilea, iubitul ei, a suferit doar o fractură minoră, a anunțat ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, la Realitatea TV.

UPDATE 22:50 - Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a susținut o scurtă declarație după atacul terorist de la Londra.

”Teroristul a ales să atace în inima orașului nostru. În Londra, Democrația, libertatea, drepturile omului și domnia legii atrag respectul tuturor. Orice încercare de a distruge aceste valori prin violență este sortită eșecului. Vom merge mai departe împreună, fără să lăsăm vreodată ca vocea terorismului și a râului să ne dezbine”, a afirmat May.

UPDATE 22:00 - ”Londonezii nu vor fi nicioată intimidați de teroriști”, a transmis primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, într-un mesaj.

De asemenea, mai mulți politicieni și-au exprimat solidaritatea față de poporul britanic și de cei care luptă pentru viața lor după atacul terorist din Londra.

”Gândurile noastre se îndreaptă spre victimele atacului de miercuri din Londra și la familiile lor. Canadienii rămân uniți cu poporul Marii Britanii”, a afirmat prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

UPDATE 20:45 - În mașina care a intrat în pietoni pe Podul Westminster se mai afla o persoană în momentul atacului, susțin surse citate de BBC. Poliția caută acum un al doilea suspect.

UPDATE 20:18 - Doi cetățeni români, un bărbat și o femeie, se numără printre persoanele rănite în atacul terorist de la Londra. În prezent, sunt internați în spital.

”Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate două persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

UPDATE 20:00 - Numărul persoanelor care au murit se ridică la patru, printre care și atacatorul și polițistul pe care acesta îl înjunghiase. De asemenea, alte 20 sunt rănite. Dintre acesta, unele sunt în stare gravă.

Poliția londoneză este pregătită să ceară ajutorul armatei, dacă situația o va cere. Anchetatorii cred că atacatorul a acționat singur.

UPDATE 19:40 - Polițistul care și-a pierdut viața este cel care fusese înjunghiat de atacator în curtea Parlamentului britanic.

UPDATE 19:20 - Surse Sky News confirmă că aceasta este o imagine cu atacatorul:

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite