Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația Excelsior Arad organizează EcoCamps în Pădurea Ceala

Asociația Excelsior Arad organizează  EcoCamps în Pădurea Ceala
Comentează 0

Asociația Excelsior din Arad, în calitate de partener de proiect, împreună cu liderului de proiect, Asociația Zold 14 din Bekescsaba, Ungaria, organizează în perioada 01.06.2019–31.10.2019, 16 eco-tabere (EcoCamp).

Activitățile se vor desfășura la sediul Parculului Natural Lunca Mureșului din Pădurea Ceala, localitatea Arad.

Această activitate se înscrie în seria activităților din cadrul proiectului ROHU–158: „Dezvoltarea unui Spațiu Inclusiv și Centru de Cunoaștere Transfrontalieră”, acronim X-PARC 2.0, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria.

În cadrul fiecărui eveniment vor participa aproximtativ 10 elevi din școli din județul Arad, precum și elevi din școli din județul Békés, Ungaria. În cadrul taberelor, copiii vor participa la diferite evenimente creative și jocuri sportive și vor face cunoștință unii cu alții. Scopul taberelor este de a crea o legătură între copii și mediul înconjurător.  

Principalele obiective ale acestor evenimente sunt: sprijinirea copiilor pe măsură ce își dezvoltă încrederea și capacitatea de a înțelege și a avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, implicarea tinerilor în cât mai multe activități tip outdoor, asigurarea unui spațiu deschis (Pădurea Ceala din Arad) unde participanții pot învăța mai multe despre natură și protejarea ei, precum și stârnirea interesului elevilor pentru pădure, natură și tot ceea ce ține de conservarea mediului înconjurător.

Asociația Excelsior va asigura transportul și masa copiilor precum și materialele necesare pentru jocurile creative și sportive.

Materialele promoționale (două bannere tip steag, un banner pop-up și o poartă gonflabilă) vor fi folosite în cadrul fiecărei eco tabere, pentru a se asigura vizibilitatea proiectului.

 


Scrie un comentariu

trimite