Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Asociația Excelsior Arad lansează proiectul „Educarea adulților în domeniul vieții sănătoase și a mediului de viață sustenabil”, finanțat prin Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiție 8/b a Programului Interreg V-A România-Ungaria”

Asociația Excelsior, în calitate de lider de proiect, a organizat luni, 30.09.2019, începând cu orele 13:00, la sediul asociației din Arad, str. Suceava, nr. 18, conferința de presă pentru lansarea proiectului „Adult education in the field of healthy life and sustainable living environment” / “Educarea adulților în domeniul vieții sănătoase și a mediului de viață sustenabil”, cod proiect: ROHU–380 acronim ”Verba Docent”. La conferința de lansare au participat și reprezentanți ai partenerului de proiect, Fundația Körös-Maros pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură Ecologică (Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány), din Gyula, Ungaria.

”Asociația Excelsior Arad lansează proiectul „Educarea adulților în domeniul vieții sănătoase și a mediului de viață sustenabil”, finanțat prin Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiție 8/b a  Programului Interreg V-A România-Ungaria”
Comentează 0

Valoarea totală a proiectului este de 2.987.502,00 euro, din care 2.539.376,70 euro reprezintă fonduri din FEDR, 352.551,16 euro co-finanțarea celor două state și 95.574,14 euro co-finanțarea privată a beneficiarilor. Din valoarea totală, 1.796.157,00 euro reprezintă bugetul ce revine liderului de proiect, Asociația Excelsior, iar 1.191.345,00 euro reprezintă bugetul partenerului, Fundația Körös-Maros din Gyula.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 luni, respectiv 01.03.2019 – 31.08.2021.

Scopul principal al proiectului este acela de a contribui la cooperarea transfrontalieră durabilă dintre Asociația Excelsior și Fundația Körös-Maros, în vederea creșterii nivelului de ocupare a forței de muncă în județele Arad și Békés.

Activitățile specifice ale proiectului sunt:  

  • Realizarea și dezvoltarea Centrului Educațional ”Verba Docent” în Arad;
  • Realizarea și dezvoltarea Centrului Social Gyula;
  • Organizarea de către Asociația Excelsior a 20 de cursuri în domenii precum agricultură ecologică, asistență socială, mediu și sport. pentru persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane marginalizate social;
  • Organizarea de către Fundația Körös-Maros a 13 cursuri cursuri în domenii precum agricultură, asistență socială, sport.
  • Organizarea a 8 târguri de locuri de muncă în domeniul sănătății, agriculturii și turism, cîte 4 în Arad și respectiv 4 în Gyula/Bekescsaba;
  • Organizarea unor conferințe și a unor activități pentru asigurarea comunicării cu grupul țintă și a vizibilității proiectului;
  • Dezvoltarea unui brand comun româno-maghiar și promovarea unor produse și servicii locale oferite de întreprinzători din cele două țări, localizați în valea Crișului Alb.

”Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.”

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite