Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asistență gratuită pentru Republica Moldova și actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Asistență gratuită pentru Republica Moldova și actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Comentează 0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 12 februarie 2021, Hotărârea numărul 10 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat aprobată prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021

Modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat constă în eliminarea Croației de pe această listă, în conformitate cu rectificarea efectuată de ECDC referitor la numărul de cazuri din această țară. 

 

HOTĂRÂRE nr. 10 din 12.02.2021

privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat aprobată prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021

Având în vedere solicitarea autorităților din Republica Moldova, transmisă prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19, luând în considerare propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în sensul acordării asistenței internaționale Republicii Moldova și majorării cantităților inițiale de produse, materiale și echipamente sanitare, în conformitate cu prevederile art. 20, lit. f), din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare și ale art. 4, alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 20/2020, cu modificările și completările ulterioare, ținând cont de propunerile Institutului Național de Sănătate Publică transmise ca urmare a rectificării listei publicate de ECDC din cauza erorii materiale existente în cadrul acestea, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (3) și (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 20/2020, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 81 și art. 20 lit. f) din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,

 

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

 

Art.1 - (1)Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru republica Moldova, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa nr. 1.

 

  1. Cantitățile prevăzute la alin. (1) sunt alocate din stocurile de urgență medicală, constituite prin grija inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.

 

Art.2 - Se aprobă majorarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare, conform prevederilor anexei nr. 2.

Art.3 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 2, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.4 - Se aprobă modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, în sensul eliminării Croației.

Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență și Oficiului Național de Achiziții Centralizate, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU

 

FLORIN-VASILE CÎȚU

 

Anexa nr. 1 la HCNSU nr. 10

LISTA

categoriilor și cantităților de produse de urgență medicală, de strictă necesitate care se transferă fără plată autorităților din Republica Moldova, prin Mecanismul European de Protecție Civilă

 

Nr.

Produsul

U.M.

Cantitate

crt.

 

 

 

1

Măști chirurgicale

buc.

1.500.000

2

Mască de protecție de tip FFP3

buc.

100.000

3

Complet combinezon, inclusiv cu

buc.

100.000

 

glugă și protecție încălțăminte

 

 

4

Mănuși de unică folosință cu

buc.

100.000

 

manșetă medie

 

 

 

Anexa nr. 2 la HCNSU nr. 10

LISTA

produselor și echpipamentelor medicale cu care se majorează

stocurile de urgență

 

 

Nr.

Produsul

U.M.

Cantitate

crt.

 

 

 

1

Măști chirurgicale

buc.

1.500.000

2

Mască de protecție de tip FFP3

buc.

100.000

3

Complet combinezon, inclusiv cu

buc.

100.000

 

glugă și protecție încălțăminte

 

 

4

Mănuși de unică folosință cu

buc.

100.000

 

manșetă medie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite