Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asigurare RCA, de 4 ori mai scumpă din 2021 - Motivul revoltător al creșterii tarifelor

Soferii ar putea scoate de 4 ori mai multi bani din buzunar in 2021.

Asigurare RCA, de 4 ori mai scumpă din 2021 - Motivul revoltător al creșterii tarifelor
Comentează 1

Asigurarea RCA s-ar putea scumpi de 4 ori! Practic, din 2021, cel mai ieftin RCA ar fi de 1600 de lei. Scumpirea va fi suportată tot de șoferii români. De vină pentru această situație sunt service-urile auto care au umflat prețurile. E cireașa de pe tort după ce chiar Consiliul Concurenței a deschis o investigație în acest sens. 

150 de lei costă ora de manoperă în atelier, tarif din care rămâne si profit, se acoperă salariile și costurile pieselor de schimb originale. De altfel, asta e media la care ar trebui să se raporteze piața. Realitatea e însă alta. O analiză arată că o reparație standard în urma unei tamponări e taxată de service-uri auto ”de cartier” la prețuri de cinci ori mai mari. Adică ora de manoperă ajunge și la 661 de lei.

Datele asiguratorilor arată că dauna medie per accident s-a dublat. Dacă în 2016 era de aproape 6 mii, în 2019 a depășit 13 mii de lei.

Tarifele nejustificat de mari ale service-urilor vor duce la triplarea preţului RCA plătit de toţi românii în 2021, iar cea mai ieftină poliţă de asigurare obligatorie a maşinii ar putea costa 1.600 de lei.

Singura veste bună în tot acest context e că asiguratorii au încercat să se adapteze pandemiei. Au lansat aplicații online pentru cei care și-a lovit mașinile. Practic, șoferii nu mai trebuie să completeze acte sau să stea la cozi. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite