Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arhitectura lemnului în Anul Centenarului la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad

În perioada 26 – 30 martie 2018 se desfăşoară activităţi specifice pentru a marca Săptămâna Meseriilor prin care sunt promovate valori tradiţionale, la nivel local existând un potenţial real în diferite domenii de activitate. În acest sens, şcoala noastră a organizat activităţi reprezentative pentru cele două profiluri: prelucrarea lemnului şi silvicultură.

Arhitectura lemnului în Anul Centenarului la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad
Comentează 0

Oaspeţii noştri au fost reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad – inspector şcolar general adjunct, prof. dr. Anca Stoenescu şi inspector şcolar teritorial, prof. Laura Nădăban, care au subliniat importanţa alegerii meseriei potrivite, în contextul în care accentul cade, la nivel naţional, mai ales pe liceele teoretice în detrimentul liceelor tehnologice care ar putea echilibra deficitul existent al forţei de muncă.

La activitate au participat 100 de elevi ai şcolilor gimnaziale din municipiul şi din judeţul Arad, însoţiţi de profesorii diriginţi: Şcoala Gimnazială ,,Caius Iacob”, Liceul Teoretic ,,Adam Muller Guttenbrun” şi Şcoala Gimnazială Şagu.

În cadrul activităţilor s-au marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Copii au participat la ateliere creative unde au realizat diferite obiecte personalizate din lemn. Vizita la firma S.C. Cotta Internaţional S.A. a încheiat ziua dedicată meseriilor, oferindu-le sprijin informaţional pentru o orientare profesională potrivită fiecăruia.

În acest context, şcoala a inaugurat o expoziţie permanentă cu titlul ,,Arhitectura lemnului în Anul Centenarului” în care sunt valorificate şi valorizate obiecte din lemn realizate de către elevii şcolii sub coordonarea maiştrilor şi a specialiştilor în domeniu. Această expoziţie este deschisă pentru toţi doritorii pe parcursul anului 2018.

 

Galerie foto (25)


Scrie un comentariu

trimite