Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arbitrajul arădean reprezentat cu cinste la Gothia Cup China 2019

Arbitrajul arădean reprezentat cu cinste la Gothia Cup China 2019
Comentează 0

 

Orașul Qingdao din China, cunoscut și sub numele de „capitala chineză a fotbalului”, datorită facilităților și tradiției sale uimitoare, a găzduit, în perioada 10-16 august 2019, cea de-a patra ediție a turneului Gothia Cup China, cel mai mare turneu de fotbal pentru tineret din Asia. Majoritatea jocurilor din cadrul turneului au avut loc pe un complex sportiv („Gothia Park”) cu 20 de terenuri cu iarbă artificială și naturală, construit special pentru acest eveniment.
La startul celei de-a patra ediții s-au aliniat un număr de 322 de echipe din 41 de țări care au fost repartizate pe 11 categorii de vârstă (la băieți) și 4 categorii de vârstă (la fete). Dacă la această competiție nu fost prezentă nicio echipă românească, România a fost, în schimb, foarte bine reprezentată în lotul de arbitri. Astfel, din cei 67 de arbitri (din 19 țări), nouă au fost din România, plasând țara noastră pe locul 2 în topul țărilor cu cei mai mulți arbitri participanți. Singura țără mai bine reprezentată a fost Anglia care a trimis la acest turneu 14 arbitri. Prestațiile arbitrilor de la acest turneu au fost monitorizate și evaluate de 20 de observatori, foști arbitri în loturile de elită din Anglia, Scoția, Irlanda, Portugalia, Bulgaria sau Australia.
Printre cei nouă arbitri români selecționați pentru acest turneu s-au numărat și doi cavaleri ai fluierului din judeţul Arad: Naghi Remus Ionuț și Pîslaru Andrei, componenţi ai lotului Ligi a 4-a. După prestații bine apreciate de către observatori și de către membrii comitetului de organizare, arbitri arădeni au primit delegări și în fazele eliminatorii ale competiției. Astfel, Naghi Remus a fost delegat la o optime de finală, un sfert de finală și două semifinale. De asemenea, Naghi Remus a condus brigada românească care a arbitrat finala Playoff-ului B la categoria băieți Under-15, alături de Pîslaru Andrei și Pișta Andrei (din Suceava). La rândul lui, Pîslaru Andrei a fost prezent la o optime de finală și la o semifinală.
„Pentru mine a fost a treia experiență internațională din acest an după turneele de la Barcelona (din Iunie) și Helsinki (din Iulie). M-a bucurat foarte mult faptul că am fost selectat la aceste turnee deoarece ele sunt o oportunitate unică pentru dezvoltarea profesională și personală. La Gothia Cup China am avut ocazia să arbitrez alături de arbitri valoroși și să primesc feed-back, sfaturi și recomandări de la observatori care, în trecut, au fost arbitri de prima ligă în Scoția sau Australia. De asemenea, turneul mi-a oferit șansa de a lega prietenii cu colegii de lot din România dar și cu colegi din alte țări. În plus, am fructificat șansa de a vizita China – o țară interesantă și foarte diferită față de țările pe care le-am vizitat până acum și de a cunoaște o cultură și o civilizație milenară. Pentru mine, Gothia Cup China 2019 rămâne o experiență unică și memorabilă”, ne-a declarat Naghi Remus Ionuț.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite