Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ARADUL VREA SĂ INTRE ÎN CARTEA RECORDURILOR! Vezi ce record ar putea fi doborât, sâmbătă pe Stadionul Gloria (VIDEO)

Sâmbătă, 2 iulie 2016, pe Stadionul Goria Arad se dorește doborârea unui record de Guinness World Records. Peste 250.000 de dopuri de sticlă pet urmează să fie înşiruite pentru a forma cel mai lung lanț de capace de sticlă de plastic (Longest chain of bottle caps).

ARADUL VREA SĂ INTRE ÎN CARTEA RECORDURILOR! Vezi ce record ar putea fi doborât, sâmbătă pe Stadionul Gloria (VIDEO)
Comentează 0

În Cartea Recordurilor (Guinness World Records) își găsesc locul performante care mai de care mai trăznite. La Arad, un grup de inițiativă vrea să stabilească un nou record, cu totul special, în data de 2 iulie, pe stadionul Gloria. Categoria pentru care inițiatorii au ales-o este „Cel mai lung lanț de capace de sticlă de plastic” (Longest chain of bottle caps).

Record precedent

Cel mai lung lanț de capace de sticlă este format din 87.575 capace de sticlă și a fost creat de Gitok ( Belgia ) în Kalmthout, ÎN 4 aprilie 2014. Lanțul avea 442 m ( 1.450 ft 1.54 in ) lungime.

Încercarea de a doborî recordul

În 18 mai 2016 Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad a înscris oficial aplicația pentru a doborî recordul actual de 87.575 capace de sticlă înșiruite, iar în 19 mai 2016 a fost aprobată de către Guinness World Records.

În cadrul activităților proiectului „Fii Ecologic” până la data de 10 iunie 2016  s-au colectat peste 250.000 de dopuri de sticlă pet care vor fi înşiruite.

Partenerii vor încerca să bată recordul în 2 iulie 2016, pe Stadionul Gloria din Arad unde vor avea nevoie de ajutor din partea voluntarilor.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/fiiecologic/

Estimăm că evenimentul va fi susţinut de peste 200 de voluntari. După ce încercarea curentă va fi depășită, capacele vor fi utilizate pentru crearea picturi urbane. Prin urmare, obiectivul nostru final este de a transforma deșeurile reciclabile în artă.

Festivitatea de premiere a proiectului Fii Ecologic va avea loc în 2 iulie 2016 pe Stadionul Gloria din Arad începând cu ora 14:00.

Organizatorii îi vor recompensa pe toți cei care s-au înscris și au contribuit în cadrul proiectului Fii Ecologic.

Despre proiectul fii ecologic se poate accesa pagina http://www.voluntariatarad.ro/proiecte/fii-ecologic/

Vă aşteptăm cu drag pe Stadionul Gloria să ne fiţi alături pentru a intra în cartea recordurilor cu Cel mai lung lanț din dopuri PET (The longest chain of bottle caps)!

INIŢIATORI: CENTRUL JUDEŢEAN DE VOLUNTARIAT ARAD, POLIȚIA LOCALĂ ARAD, GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU – COMISARIATUL JUDEȚEAN ARAD, CENTRUL MUNICIPAL DE CULTURĂ ARAD, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD, SC POLARIS M HOLDING SRL, ASOCIAȚIA EDUCATIO.

PARTENERI: ARED, RECONS, ASOCIAŢIA ASPIS, ORGANIZAŢIA TINERILOR CU INIŢIATIVĂ FILIALA ARAD, ASOCIAŢIA IRIMIA, ASOCIAŢIA OFENSIVĂ A TINERILOR.

Galerie foto (12)


Scrie un comentariu

trimite