Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul se înfrățește cu municipiul Betleem din Palestina

Autoritățile locale au pus la transparență un proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de înfrățire între municipiul Arad și municipiul Betleem. În expunerea de motive se arată că totul a pornit în urma unor discuții purtate de edilii arădeni și amabsadorul Palestinei în România, cu prilejul unei vizite pe care acesta a făcut-o la Arad.

Aradul se înfrățește cu municipiul Betleem din Palestina
Comentează 0

 

Autoritățile locale au pus la transparență un proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de înfrățire între municipiul Arad și municipiul Betleem din Palestina. „Până la data de 18.03.2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii […]. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 07.03.2019, între orele 8,00 - 18,00 (luni- joi) şi 08:00-16:00 (vineri), la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro, susțin reprezentanții Primăriei.

Vizita ambasadorului, un prim pas spre înfrățire

În expunerea de motive se arată că totul a pornit în urma unor discuții purtate de edilii arădeni și amabsadorul Palestinei în România, cu prilejul unei vizite pe care acesta a făcut-o la Arad. „Inițiativa de stabilire a unor relații de înfrățire între Municipiul Arad și un oraș din Palestina a fost formulată pentru prima oară cu prilejul vizitei la Arad a Excelenței Sale, Domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Palestina în România, din data de 27 septembrie 2017.  În contextul colaborărilor deja existente pe plan local între instituții de învățământ din Arad și Betleem și luând în considerare faptul că orașul Betleem, primul oraș palestinian înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, va deveni în anul 2020 Capitala Culturii Arabe, există premisele stabilirii și consolidării unor relații strânse de colaborare între cele două orașe, care vor putea fi extinse și diversificate pe viitor, prin identificarea domeniilor de interes comun (cultural, educațional, administrativ, turistic și economic), în beneficiul ambelor comunități.

Cooperarea dintre cele două orașe poate fi favorizată de existența unor parteneri europeni comuni – orașele Strasbourg și Florența, cu care Municipiul Betleem este înfrățit, iar Aradul are relații de colaborare în diverse domenii”, susține primarul Gheorghe Falcă în expunerea de motive.

Un important centru religios

Betleem (învechit Viflaim, uneori scris Bethleem sau Bethlehem; în ebraică beyt lehem, „casa pâinii”; în arabă  beyt lahm, „casa cărnii”, în greacă Vithleém) este un oraș din Cisiordania, situat la zece kilometri  de Ierusalim. După Acordul de la Oslo din 1996  se află sub administrarea Autorității Palestiniene.

Betleemul este un important centru religios. Conform Vechiului Testament, este orașul în care s-a născut regele David, iar în Noul Testament, Betleemul este identificat ca fiind locul de naștere al lui Iisus Hristos. Aici trăiește una dintre cele mai vechi comunități de creștini din lume, cel mai dezvoltat sector economic al orașului fiind turismul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite