Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, partener într-un proiect cultural multinațional

Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean, va fi partener într-un proiect multinațional care va evidenția valorile tradiționale și obiceiurile naționale și de creație în diasporă. Proiectul, intitulat „Armonii românești: ateliere de cultură, tradiție și creativitate în diaspora” are o valoare totală de 170.000 de lei, sumă asigurată de Guvernul României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar cofinanțarea Aradului este de 5% – 8.500 lei.

Aradul, partener într-un proiect cultural multinațional
Comentează 0

„Punem un accent deosebit pe identitatea noastră națională, fie că e vorba de folclor, tradiții, literatură obiceiuri sau artă meșteșugărească. Prin participarea la acest proiect ducem tradițiile și obiceiurile noastre către alți români, aflați departe de țară, în Spania, Cehia și Malta, și vrem să dovedim că, indiferent de distanțele care ne separă, suntem toți români, ne tragem din aceeași vatră, din aceeași viță, cu aceeași limbă și obiceiuri”, a precizat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Acest proiect se va desfășura în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Sfânta Anastasia Romana din Parla – Madrid; Comunitatea Ortodoxă Română și Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Malta (Romanian Orthodox Community and Parish of Saint John the Baptist in Malta), Parohia Ortodoxă din Cehia.

În fiecare dintre cele trei țări (Spania, Cehia și Malta) proiectul se va derula pe o perioadă de 5 zile, pe parcursul cărora vor avea loc, zilnic, atelierele susținute de profesioniști în domeniu, astfel încât să acopere o arie cât mai mare în ceea ce privește promovarea tradițiilor românești și a culturii tradiționale în rândul tinerilor din diaspora română.

Centrul Cultural Județean Arad participă la acest proiect cu cinci ateliere de creație literar-artistică:

- „Atelier de Teatru & Povești românești”;

- „Vino să meșteșugărești! – ateliere de împletituri din nuiele”;

- „Ateliere de spiritualitate”;

- „Ateliere de scriere și creație literară”;

- „Ateliere de etnografie. Cultură tradițională ca marker identitar românesc”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite