Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul este în topul oraşelor din România la categoria Smart City

Așezarea geografică a Aradului,legătura la rețeaua europeană de autostrăzi și zonele industriale, patru la număr, proiectele derulate de către administrația arădeană, ambiția primarului Gheorghe Falcă clasează municipiul Arad pe locul patru în top Forbes, în categoria Smart City. 
În ciuda opoziției celor din PSD, cu Mihai Fifor, considerat de mulţi un dictator care ordonă boicotarea tuturor proiectelor benefice pentru arădeni sau prin gălăgia ieftină făcută de traseistul politic Vlad Botoș și gașca lui, administrația arădeană a reușit să se claseze pe un loc onorabil și să ajungă unul dintre cele mai bune orașe pentru mediul de afaceri din țară.

Aradul este în topul oraşelor din România la categoria Smart City
Comentează 0

Cu 18 proiecte în plan, sau în curs de implementare, cu un proiect de 50 de mil. de euro (regenerearea urbană) Aradul până în 2020 se dorește a fi unul dintre cele mai avansate smart city-uri din România. 
La ora actuală Aradul cuprinde peste 15.000 de puncte de iluminat cu LED, fiind cel mai avansat sistem public de iluminat din țară. Orașul de pe Mureș, printr-un proiect transfrontalier are active 30 de hot-spoturi. Tot printr-un proiect implementat de administrația arădeană PNL, 22 de unități de învățământ beneficiază de 330 de acces point-uri la internet. 
Nu mai puțin de 900 de tablete au fost achiziționate de către Primăria Municipiului Arad, iar sistemul de supraveghere al municipiului cuprinde 84 de camere video, care funcționează non-stop, iar în viitorul apropiat se dorește extinderea acestuia. 
Aradul se află la ora actuală inclus într-un program pilot la nivel național prin care mai multe instituții dintr-un oraș sunt interconectate și schimbă informații online. 
Toate aceste lucruri au fost realizate fără aportul celor din PSD și USR, totul fiind făcut de către oamenii din administrația arădeană, putem spune o administrație PNL care dovedește că îi pasă de Arad, de arădeni și dorește pe viitor înlesnirea accesului în sistemul digitalizat a tuturor cetățenilor. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite