Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii sunt buni platnici şi în pandemie

Potrivit unui raport al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Arad care a fost trimis Prefecturii, şi în anul 2020, un an în care toată lumea a fost afectată de pandemia de coronavirus, activităţile economice având mult de suferit, arădenii s-au dovedit a fi buni platnici. Asta, în condiţiile în care AJFP Arad şi-a realizat planul de încasări în procent de 100%.

Arădenii sunt buni platnici şi în pandemie
Comentează 0

„În anul 2020 s-au colectat venituri la bugetul general consolidat însumând 2.579  milioane lei. Realizarea programului de colectare a veniturilor bugetului general consolidat al statului reprezintă obiectivul principal al Fiscului. Pentru fiecare lună Agenţia Naţională de Administrare Fiscală stabileşte un program de încasări fiecărui judeţ/regiune în parte, în funcţie de sumele declarate de operatorii economici şi de arieratele aflate în sold.

Luând în considerare programul de încasări stabilit de la nivel central/regional, Fiscul arădean a reuşit în această perioadă realizarea programului de încasări în procent de 100%.

Specific unei administraţii fiscale moderne, majoritatea contribuabililor îşi plătesc voluntar obligaţiile bugetare dând dovadă de conştiinţă fiscală”, se arată în raport.

Defalcat pe bugete, trebuie spus că veniturile bugetului de stat s-au realizat în procent de 98,15%, încasându-se suma de 1.125 milioane lei, ceea ce reprezintă 43,62% din veniturile bugetului general consolidat. În ceea ce priveşte veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat, aici încasările au fost de 101,46%, suma care a intrat efectiv în visteria statului fiind de 1.008 milioane lei, adică 39,08% din veniturile bugetului general consolidat. La bugetul asigurărilor sociale de sănătate s-a încasat  416 milioane lei, reprezentând 16,13% din veniturile bugetului general consolidat, realizările fiind de 101,51%. Nu în ultimul rând mai trebuie spus că în ceea ce priveşte veniturile bugetului asigurărilor pentru şomaj, care reprezintă 1,17% din veniturile bugetului general consolidat, suma încasată a fost de 30 milioane lei, ceea ce, programul de încasări fiind realizat în procent de 100%.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite