Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii rămân fără apă caldă începând de luni

Compania de Apă a anunțat, vineri, că va sista, începând de luni, alimentarea punctelor termice ale CET Hidrocarburi, pentru neplata unor datorii, astfel că arădenii ar urma să rămână fără apă caldă.

Arădenii rămân fără apă caldă începând de luni
Comentează 2

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de S.C. Compania de Apă Arad S.A, ”începând cu data de 7 decembrie 2015 va fi sistată alimentarea cu apă potabilă a punctelor termice ale S.C. CET Hidrocarburi S.A Arad, ca urmare a neachitarii restanţelor de plată”.

Comunicatul precizează că CET Hirocarburi are o datorie de peste două milioane de lei, care a fost eșalonată.

”Conform Hotărârii Consiliului de Administraţie a S.C Compania de Apă Arad S.A ,  nr. 124/ 30.10.2015, a fost aprobată eşalonarea debitului înregistrat de S.C CET Hidrocarburi S.A Arad, în sumă de 2.127.828,25 lei, în patru rate lunare. La plata ratelor lunare S.C. CET Hidrocarburi S.A Arad va achita şi contravaloarea facturilor curente şi valoarea penalităţilor calculate pentru suma rămasă de achitat. În cazul neachitarii oricărei rate eşalonate şi a facturii curente împreună cu penalităţile calculate,  se va proceda la sistarea serviciului de apă şi canalizare fără o notificare prealabilă”, arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al CET Hidrocarburi, Mariana Plaveti, a declarat că sistarea alimentării punctelor termice echivalează cu oprirea apei calde pentru populație, fără a fi afectată furnizarea căldurii în locuințe.

Plaveti a precizat că în cursul zilei de vineri s-a plătit către Compania de Apă rata pe luna noiembrie, însă nu și factura curentă, care a fost achitată doar parțial.

”Încercăm să mai facem o plată, pentru a nu se ajunge la oprirea apei”, a adăugat Mariana Plaveti.

CET Hidrocarburi se confrună cu grave probleme financiare, având datorii mari, în condițiile în care populația orașului este cu facturile la zi.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite