Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ARĂDENI LA GALA VOLUNTARULUI BUCURESTI - 2016

ARĂDENI LA GALA VOLUNTARULUI BUCURESTI - 2016
Comentează 0

Societatea Nationala de Crucea Rosie Romana, a organizat “Gala voluntarului”, eveniment dedicat activitatii voluntarilor din tara, eveniment care a avut loc la palatul Elisabeta Bucuresti in prezenta presedintei Crucii Rosii Romana, alteta sa regala Principesa Margareta.

In cadrul evenimentului, au fost premiati cate un voluntar din fiecare filiala judeteana de Cruce Rosie. Din partea filialei Arad premiul a fost acordat d-nei asist TARANU VIORICA.

D-na Taranu Viorica, este voluntara de Cruce Rosie de peste 45 ani, si-a inceput activitatea in echipajele Sanitarii priceputi, apoi a terminat Scoala postliceala sanitara, si ca asistent medical a coordonat cadrele medicale din scoli si gradinite, a realizat activitati de educatie pentru sanatate in scoli. Actulmente

d-na este pensionara, dar continua sa participe la activitatile Crucii Rosii Arad, preda cursuri la scoala de surori, activeaza la actiunile de acordare prim ajutor, concursuri sportive, actiuni stradale de educatie sanitara. Este de peste 8 ani aleasa in biroului judetean de Cruce Rosie, ca organ deliberativ .

Seara a avut loc lansarea filmului “Istoria binelui Crucea Rosie Romana”, un film realizat de TV Trinitas, lansarea a avut loc in prezenta presedinte CR, director, personalitati, ambasador Cruce Rosie Romana Iuliana Tudor. Filmul descrie prin imagini istorice idea nasterii Crucii Rosii din anul 1863 dupa luptele de la Solferino Italia, continaind cu infiintarea CR Romane 1876 pina in prezent. Sant redate atrifbutiile principale care revin organizatiei din statut; interventie la dezastre, educatie pentru sanatate, program social, serviciu de cautari persoane.

Evenimentele sarbatorite sint in contextual aniversarii Zilei voluntarului care va fi in 5.12.2016, evenimente care redau activitatea umaniatra a organizatiei. Multumimi tututror voluntarilor filialei pentru aportul adus in derularea activitatilor de alinare a suferintei umane.

A. Cuvineanu

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite