Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeanul Andrei Gag a cucerit aurul Cupei Europei de Aruncări Lungi desfăşurată la el acasă (FOTO)

Reuniunea atletică de azi, din cadrul Cupei Europei de Aruncări Lungi de la Arad a fost eclipsată de 2 momente. Sau mai precis de 2 protagonişti. Pe de o parte marele campion Sergey Bubka, aflat în oraşul nostru din postura de vicepreşedinte al Federaţiei Europene de Atletism şi Andrei Gag, victorios în proba de aruncare a greutăţii.

Arădeanul Andrei Gag a cucerit aurul Cupei Europei de Aruncări Lungi desfăşurată la el acasă (FOTO)
Comentează 0

Revenind la Sergey Bubka, acesta a fost dimineaţă la Primărie unde s-a întâlnit cu edilul Aradului, Gheorghe Falcă, din delegaţie făcând parte şi preşedintele FRA, Sandu Ion. "E o plăcere să fiu aici. Un eveniment important. Apreciem eforturile făcute de Federaţia Română de Atletism şi Municipalitatea din Arad. Am văzut participanţii mulţumiţi de ce au găsit aici. Sunt impresionat de grija pe care municipalitatea o are pentru atragerea tinerilor spre sport şi cultură", a spus Sergey Bubka. 

După întâlnirea de dimineaţă paşii ne-au îndrumat spre stadionul Gloria, acolo unde, la finalul reuniunii s-a cântat imnul României. Şi asta datorită lui Andrei Gag, originar din Bocsig (din satul său natal Andrei a avut şi o galerie importantă şi gălăgioasă) care a cucerit singura medalie de aur a delegaţiei României. Andrei a dominat proba de aruncare a greutăţii, câştigând cu o aruncare de 20,68 metri. Iar la final laureatul a fost sufocat de mule cereri din partea celor rpezenţi pentru poze. 

Aşa s-a încheiat Cupa Europei de Aruncări de la Arad, prima competiţie atletică importantă găzduită de România după Universiadă. O competiţie frumoasă, care a adunat la strat numeroşi sportivi valoroşi. Păcat însă că mult prea puţini arădeni au apreciat faptul că au avut acasă o întrecere de un asemenea nivel. Poate data viitoare...

Galerie foto (29)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite