Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape 420 milioane de lei pentru drumurile din nordul județului

Consiliul Județean a aprobat cheltuielile aferente proiectului privind modernizarea drumurilor din nordul județului, proiect care a fost declarat eligibil de către ADR Vest. Valoarea totală a proiectului este de 419.675.554,26 lei (TVA inclus), din care valoarea totală eligibilă 248.132.728,93 lei. Consiliul Județean Arad va asigura cota de cofinanțare de 2%, precum și totalul cheltuielilor neeligibile pe cele cinci tronsoane.

Aproape 420 milioane de lei pentru drumurile din nordul județului
Comentează 0

Toate aceste tronsoane se vor construi din fonduri europene și reprezintă proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pe actualul ciclu de finanțare, prin Programul Operațional Regional.

Urmează etapa de contractare în cadrul căreia se vor transmite documentele tehnice. Etapa finală este semnarea contractului de finanțare.

Primul tronson al proiectului strategic, între Seleuș și Șicula (până la pod), se realizează din fondurile Consiliului Județean Arad.

„Este un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ și în îmbunătățirea calității vieții în comunitate. Acest proiect de interes regional va aduce schimbări semnificative în viața a zeci de mii de locuitori din nordul județului, oferindu-le acces la o rețea de șosele de calitate superioară. Prin modernizarea drumurilor din zona de nord a județului se va putea ajunge mai rapid și mai sigur la zonele industriale din jur, se vor reduce timpii petrecuți în trafic, iar arădenii vor călători în condiții de siguranță sporită”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul „Modernizare rețea rutieră în zona de nord a Județului Arad” va rezolva modernizarea a 67,391 km de drum județean:

* 20 km din DJ 794, tronsonul Mișca-Apateu-Berechiu;

* 14,429 km din DJ 709, tronsonul Șicula-Gurba-Cermei;

* 6,972 km din DJ 793, tronsonul Șepreuș-Cermei;

* 15,962 km din DJ 709, tronsonul Cermei-limită județ Bihor;

* 10,028 km din DJ 793, tronsonul Cermei-Beliu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite