Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape 200 de persoane depistate că locuiesc în municipiu fără forme legale în numai cinci zile

Polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat, între 8 şi 12 februarie, 189 de persoane care locuiesc în municipiul Arad fără îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege de schimbare a domiciliului ori stabilire a mențiunii de reședință în municipiu.

Aproape 200 de persoane depistate că locuiesc în municipiu fără forme legale în numai cinci zile
Comentează 0

De remarcat că persoanele în cauză au fost depistate în numai cinci zile în urma verificării a 68 de asociații de proprietari.

În cadrul acțiunilor de verificare a cărților de imobil, care se vor desfășura continuu, pe tot parcursul anului, din data de 15 ianuarie până în prezent au fost identificate 455 de persoane care locuiesc pe raza municipiului fără forme legale, trei sferturi dintre acestea având domiciliul în actul de identitate în afara municipiului Arad. Restul sunt locuitori ai orașului care nu și-au actualizat adresa de domiciliu/reședință.

Majoritatea responsabililor cărților de imobil verificate au finalizat demersurile în vederea actualizării evidenței locatarilor în cărțile de imobil, respectiv de a înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit acestora, administratorii sau președinții condominiilor au notificat persoanele care locuiesc în clădire în vederea îndeplinirii obligației de a solicita înscrierea în cartea de imobil în termen de 15 zile de la mutare în noua locuință.

„Pe lângă această obligație, locatarii imobilelor trebuie să se adreseze Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor pentru actualizarea domiciliului/reședinței, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, mai susţin poliţiştii locali.

        

        

          

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite