Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple a lansat iPadOS 16 cu Stage Manager, aplicația Weather și multe altele

Apple a lansat iPadOS 16 cu Stage Manager, aplicația Weather și multe altele
Comentează 0

În urmă cu câteva săptămâni, Apple a anunțat cel mai recent iPadOS 16 împreună cu iOS 16 și alte versiuni mai noi ale sistemelor de operare care alimentează gama de dispozitive ale mărcii. În timp ce iOS 16 a fost lansat, lansarea iPadOS 16 a fost amânată.

De câteva zile, potrivit GizmoChina, compania Apple a lansat cea mai recentă versiune iPadOS 16 pentru modelele iPad și este acum disponibilă pentru dispozitivele eligibile. Noul sistem de operare vine cu o mulțime de îmbunătățiri și upgrade-uri. Amintim aici mesaje editabile, o aplicație Weather (în sfârșit), îmbunătățiri la majoritatea aplicațiilor încorporate Apple și unele extrem de noi funcții inteligente Live Text – dar cele mai multe dintre acestea sunt deja disponibile pe iPhone prin iOS 16.

Stage Manager, totuși, este un lucru aproape complet nou. Este singura caracteristică din iPadOS 16 care are potențialul real de a schimba modul în care vă folosiți iPad-ul (cu condiția să aveți un model compatibil - iPad Pro de generația a treia sau mai nou, iPad Air de generația a cincea sau mai nou) și lucrurile pe care le puteți face cu acesta. De asemenea, pare să fie și motivul pentru care iPadOS 16 a durat atât de mult să fie lansat: Apple a modificat Stage Manager toată vara și, chiar și acum, suportul său mult preaclamat pentru afișaje externe nu este în noul software. Încă mai vine, doar... mai târziu.

Deși compania Apple nu a confirmat acest lucru, sunt informații care indică faptul că lansarea oficială a iPadOS 16 a fost amânată, deoarece compania avea nevoie de mai mult timp pentru a îmbunătăți unele dintre funcții, cum ar fi Stage Manager pentru multitasking. Este de remarcat faptul că Apple a omis lansarea publică a iPadOS 16 și a lansat varianta iPadOS 16.1.

Lansarea celei mai recente versiuni a software-ului pentru tabletele sale vine într-un moment în care compania este acum pregătită să înceapă să livreze noile modele de iPad de a 10-a generație și iPad Pro alimentate de procesorul M2. Apple trebuie să se replieze rapid pentru a contracara vânzările foarte bune ale companiei Samsung din seria Galaxy Tab S8.

Punctul culminant al acestei noi versiuni este experiența multitasking reînnoită numită Stage Manager, care organizează automat aplicațiile și ferestrele și permite utilizatorilor să suprapună ferestre de diferite dimensiuni, să tragă și să plaseze ferestre și multe altele. De asemenea, vine cu noi funcții Mesaje, o suită de instrumente inteligente pentru Mail, Biblioteca foto partajată iCloud, noi funcții pentru Safari, aplicația Meteo și multe altele.

În general, Apple lansează actualizarea software pentru toată lumea în loc să o lanseze în etape, așa că, dacă aveți un dispozitiv eligibil, ar trebui să primiți o solicitare pentru a actualiza dispozitivul sau puteți verifica manual noua actualizare din aplicația Setări.

Compania Apple speră ca noul sistem de operare să aducă o creștere a vânzărilor de tablete, la fel cum s-a întâmplat cu seria Apple iPhone 14 și noul sistem de operare iOS 16. Chiar dacă nou serie iPhone 14 se vinde foarte bine și aici compania americană are de luptat cu Samsung, companie cu un portofoliu incredibil de telefoane la vânzare.

Sursa Foto:  Apple


Scrie un comentariu

trimite