Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apă tulbure, apă limpede

Apă tulbure, apă limpede
Comentează 0

 

Am ajuns la stadion cu aproape o oră și jumătate înainte de startul meciului UTA- Voluntari. Ca de fiecare dată rog persoana de la intrarea presei, cea care ne oferă câte un program de meci împreună cu componența celor două echipe, să-mi dea două exemplare deoarece de fiecare dată, unul îl înmânez unui prieten în scaun cu rotile aflat în vecinătatea mesei presei.

Primul lucru pe care-l fac este să examinez componența primului ”11” pe care-l va folosi Mircea Rednic. Și-n gândul meu sunt de acord atât cu numele citite cât și cu așezarea în teren. Puțin m-am îndoit de folosirea lui Conte deoarece în partida anterioară, croatul Stolnic jucase destul de bine. Dar, în rest…mi-am zis în sinea mea că e ok.

Oricare dintre antrenori ar fi început cu Freitas și cu Fabry. De ce? Pentru că oricare dintre antrenori și mulți dintre noi au vazut la cei doi, în primele meciuri disputate la UTA , valoare, potențial, personalitate.

Pe parcursul campionatului, cei doi au dezamăgit tot mai mult, dar antrenorul și mulți dintre noi credeau mereu în valoarea lor și în posibilitatea acestora de a schimba soarta unui meci.

Deci , normal, Mircea Rednic s-a bazat pe ei și în meciul cu Voluntari, însă…răbdarea s-a - ncheiat. Rednic nu a mai așteptat minuni de la cei doi și au fost înlocuiți. Rezultatul s-a văzut și s-a simțit imediat. Cu supărări, cu conflicte în vestiar, dar antrenorul a pus punctul pe ”i” atunci când a trebuit.

Cu Ibrahima Conte, la fel. Stolnic și-a recăpătat locul lângă inepuizabilul Benga.

Poate , dacă ar mai fi avut cum și cu cine, i-ar mai fi înlocuit și pe Micovschi (cu mult mai slab în această partidă decât în cele precedente), pe Căpușă, și pe inexistentul Luckassen.

Au fost ape tulburi de tot în acest meci. Voluntari a jucat mult mai combinativ și mai limpede, au o echipă mult mai omogenă decât cea a UTA-ei, în schimb, puterea de luptă , dârzenia de a rezista, inocularea în mintea jucătorilor că cele trei puncte puse în joc trebuie să rămână în totalitate la Arad, rezistența neașteptată pe tot parcursul meciului a lui Cristian Mihai, toate acestea au făcut ca UTA să înoate relaxată pe spate în apele limpezi ale finalului de meci.

Bravo!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite