Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apă potabilă cu program pentru mii de familii din județ, din cauza secetei

Apă potabilă cu program pentru mii de familii din județ, din cauza secetei
Comentează 1

Locuitorii din cinci comune arădene (29 de sate) suferă din cauza secetei de cel puțin două săptămâni, de când primesc apă potabilă cu program de la Uzina de Apă Bocsig.

Din cauza consumului foarte mare, dublu față de perioadele obișnuite, pentru că oamenii își udă grădinile pe fondul lipsei de precipitații, rezervoarele uzinei nu fac față cererii.

În aceste condiții, comunele Bocsig, Hășmaș, Archiș, Craiva și Beliu, cu tot cu satele aparținătoare, sunt afectate atât ziua cât și noaptea.

Reprezentanții Uzinei de apă Bocsig au declarat, pentru ARQ, că furnizarea apei este oprită noaptea, pentru a se putea umple rezervoarele golite pe timpul zilei de către mii de consumatori care își udă grădinile.

Astfel, chiar dacă ziua nu sunt închiși robineții, consumul foarte ridicat face ca la multe locuințe apa să nu mai ajungă, ori să aibă presiune slabă.

Autoritățile locale speră că ploile anunțate pentru zilele următoare vor reduce consumul de apă din rețea, iar restricțiile vor fi ridicate.

Problema ar putea reveni însă odată cu temperaturile ridicate, pentru că hidrologii spun că pământul este foarte secat după lipsa prelungită a precipitațiilor, astfel că oamenii își vor uda în continuare grădinile.

În cazul localităților în care furnizorul este Compania de Apă Arad, până în prezent nu au fost impuse restricții la consum.


Scrie un comentariu

trimite
Inchide