Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț important pentru populație: Nu vor exista LISTE de așteptare pentru vaccinarea anti COVID-19, ci programări. Cum ajunge vaccinul Pfizer în țară

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că nu vor exista liste de așteptare pentru vaccinarea populației, pentru că se va desfășura pe baza unei programări prealabile - online. Acesta a mai spus că primii vaccinați, cadrele medicale și angajații din instituțiile publice-cheie, vor fi programați de angajatori pentru imunizare. Decizie de ultimă oră despre transportarea vaccinului Pfizer către România.

Anunț important pentru populație: Nu vor exista LISTE de așteptare pentru vaccinarea anti COVID-19, ci programări. Cum ajunge vaccinul Pfizer în țară
Comentează 0

Pentru vaccinarea anti COVID-19, cadrele medicale şi salariaţii din instituţiile cheie vor fi programaţi de angajator. Persoanele cu boli cronice vor fi programate de medicii de familie, iar cei fără medic de familie şi populaţia generală se vor înscrie la imunizare pe propria răspundere.

„Ne dorim să fie un sistem accesibil tuturor încât să nu se îngrădească, să nu vină cineva cu vreo adeverință să dovedească că lucrează într-un anumit domeniu. Din acest punct de vedere, practic, individual, se vor înscrie populația generală și persoanele care nu au medic de familie, dar care vor semna pe propria răspundere că au, într-adevăr, anumite boli cronice, care le prioritizează pentru acea etapă”, a explicat, luni, Valeriu Gheorghiță la EuropaFM.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că vaccinul Pfizer nu va ajunge pe cale aeriană cum se anunțase anterior, ci terestră.

„Este foarte probabil ca vaccinul de la BionTech Pfizer să ajungă terestru, nu avem încă o confirmare a distribuției pe linia aeriană, probabil că celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge, într-adevăr, pe cale aeriană. Va fi o comisie de recepție, prin care aceste vaccinuri intră în țară, va exista un convoi asigurat pe de-o parte de distribuitor, de producătorul vaccinului, pe de altă parte, autoritățile române, foarte probabil Ministerul Apărării Naționale va insoți acest transport direct către centrele regionale”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite