Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț de la ANM: Ploi în aproape toată țara, vineri. Vremea se schimbă de sâmbătă

Meteorologii anunţă ploi în aproape toată ţara vineri, cu temperaturi de 15-16 grade Celsius, însă de sâmbătă vremea se va încălzi, nu va mai ploua, iar temperaturile vor depăşi 20 de grade Celsius.

Anunț de la ANM: Ploi în aproape toată țara, vineri. Vremea se schimbă de sâmbătă
Comentează 0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că ploile ar putea atinge 15-20 litru, izolat, în cursul zilei de vineri, iar vântul va avea intensificări trecătoare mai ales la munte. Temperaturile pe timpul zilei vor fi de 14-15 grade Celsius în regiunea Moldovei, 12 grade în Dobrogea şi 12-13 grade în zona intracarpatică.

"Ploile vor afecta în special zonele de centru, vest, nord. Cantitățile ar putea atinge, prin cumulare, izolat, 15-20 litri pe metru pătrat. Dar ploile nu au caracter de torențialitate, deci nu vor crea probleme aceste cantități. Nu se impune emiterea unui cod de avertizare. Ploile se încadrează în cele normale pentru această dată. Trecător va ploua și în Bucureșt", a declarat la Realitatea TV Oana Păduraru, meteorolog ANM.

De sâmbătă datele problemei se schimbă, spune meteorologii.

În noaptea de Înviere nu va ploua niciunde în țară. Vremea va fi în încălzire în următoarele zile, cu maxime de 24 de grade luni, marți.În București, vor fi atinse 21-22 grade. Începând de luni, vorbim de vreme însorită cu cer senin. Vânt va mai fi doar în zona Dobrogei și la munte.

SÂMBĂTĂ

Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, dar numai pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în vest și în zona de munte. Spre seară, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud și sud-est. Izolat, în zonele joase, va fi ceață, mai ales dimineata.

În Bucureşti, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă. 6-7 grade dimineaţa şi o temperatură maximă de 19 - 20 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

DUMINICĂ

Duminică vremea se încălzeşte, iar în a doua parte a zilei de duminică cerul va fi degajat. Temperaturile vor ajunge la 20 de grade. Pe litoral va fi cel mai rece, din cauza circulaţie aerului dinspre Marea Neagră.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite