Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anul Nou 2020 sărbătorit de credincioșii arădeni

În noaptea dintre ani, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul clerului şi credincioşilor prezenţi în număr mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad. Respectând hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Slujba la trecerea dintre ani, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Anul Nou 2020 sărbătorit de credincioșii arădeni
Comentează 0

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidențiat sublimul slujbei prin mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru toate cele de folos revărsate în cursul anului încheiat și rugăciunii pentru sporirea lor pe viitor spre slava Sa și propășirea tuturor. Lucrarea credincioșilor într-un timp și spațiu aflat în stăpânirea lui Dumnezeu are garanția permanentă a binelui de realizat în lume.

Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală

În prima zi a Anului Nou civil când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Arad, în fruntea soborului preoţilor şi diaconilor slujitori. Din sobor au făcut parte Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Pr. Gheorghe Gogan, Pr. Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, Arhid. Claudiu Condurache şi Arhid. Alexandru Tiulea.

Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pus sub titlul ,,Înnoirea făpturii” (rostit în baza citirilor scripturistice: Col. 2; Luca 2) a fost rostit în continuarea cuvântului de la slujba din noaptea dintre ani, în care a făcut referire la înțelesul sărbătorii Circumciziunii în Vechiul Testament, ca prefigurare a botezului în Noul Testament, îmbrăcarea în Hristos Domnul prin dezbrăcarea de omul cel vechi pentru o viață nouă spirituală, exemplificată cu aceea a Sfântului Vasile cel Mare, valorificând mulțimea darurilor primate de la Dumnezeu spre folosul obștesc. Totodată, Chiriarhul arădean a arătat faptul că anul 2020 este proclamat drept Anul omagial al Pastorației Părinților și Copiilor, urmărindu-se în acest sens evidenţierea reperelor biblice și patristice privitoare la pastoraţia părinților și copiilor, precum și sublinierea rolului educaţiei creștine în societatea contemporană și Anul Comemorativ al Filantropilor Ortodocși Români, în Patriarhia Română.

Îndătinata recepţie de Anul Nou la Reședința Arhiepiscopală

În seara zilei, la reşedinţa eparhială a avut loc îndătinata recepţie, oferită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei preoţilor şi credincioşilor din municipiul Arad de Anul Nou. Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de părinții consilieri, stareți și starețe, angajații Centrului Eparhial și câțiva credincioși mai apropiați Centrului eparhial.

Chiriarhul le-a mulțumit celor prezenți pentru urările transmise, binecuvântându-i pe toți și mulțumindu-le pentru participarea an de an la această agapă de început de an.

Protos. Iustin Popovici

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite