Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Antiviralele luate după ureche pentru a trata COVID-19, PERICOL URIAȘ pentru români! La ce RISCURI se expun

Fenomenul antiviralelor anti-Covid este din ce în ce mai îngrijorător. Românii cumpără ilegal si consumă după ureche aceste medicamente, care pot afecta grav sănătatea, din cel puțin două motive: până în prezent nu a fost dovedită eficiența lor în cazul infecției cu COVID-19, dar și pentru că există riscul ca acestea să fie contrafăcute. 

Antiviralele luate după ureche pentru a trata COVID-19, PERICOL URIAȘ pentru români! La ce RISCURI se expun
Comentează 0

Medicii trag un semnal ferm de alarmă în legătură cu utilizarea antiviralelor Arbidol și Arbivir, după care romanii aleargă în aceasta perioadă. Riscurile la care se expun oamenii, spun ei, sunt uriașe, de la afecțiuni cardiace și până la eventuale malformații congenitale dacă este să ne referim la un făt.

În context, ei afirmă că automedicația nu este nici pe departe o soluție în general, și nici legat de infecția cu noul coronavirus.

În plus de asta, medicamentele vândute pe internet riscă să fie contrafăcute, deci să nu aibă nicio legătură cu cele vândute în Rusia, astfel că oamenii se expuns la un risc suplimentar.

Recent, pe un site unde se vindeau online astfel de produse, acestea au fost retrase. Semnalul de alarmă este, însă, dat de interesul românilor pentru astfel de produse. Acest interes este reflectat în numărul de căutări pe această temă. Astfel, peste 8000 de căutări legate de cele două medicamente s-au făcut numai în ultima luna.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite