Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ansamblul „Violoncellissimo“ cu arădeanul Radu Sinaci printre componenţi cântă sâmbătă la Palatul Cultural

Turneul naţional Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo 2022, intitulat anul acesta Euforica, porneşte mâine din vestul extrem al ţării, cu un prim concert la Sala Filarmonicii din Oradea, urmat pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Muzicii, de un concert extraordinar la Palatul Cultural din Arad. Povestea continuă pe 5 octombrie la Sala Thalia din Sibiu pentru a ajunge la Bucureşti, la Ateneul Român pe 9 octombrie.

Astfel, sâmbătă, de Ziua Internațională a Muzicii, recitalul celor mai performanți violonceliști ai României se va desfăşura pe scena Palatul Cultural, începând cu ora 19.00, când melomanii vor avea ocazia să-l vadă pe scenă pe arădeanul Radu Sinaci, șeful partidei de violoncel a Orchestrei de Cameră Radio din București.

Ansamblul „Violoncellissimo“ cu arădeanul Radu Sinaci printre componenţi cântă sâmbătă la Palatul Cultural
Comentează 1

„De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului”, afirmă violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

„În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță”, adaugă renumitul violoncelist.

Evenimentul de la Arad este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Filarmonica Arad.

UN SUFLU NOU

Violoncelistul Radu Sinaci s-a născut în anul 1984 la Arad și a studiat violoncelul la Liceul de Muzică din orașul natal cu profesorii Anika Gașpar și Erwin Czuczu.

A obținut atât diploma de licență, cât și diploma de master la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. Marin Cazacu. În anul 2012 i se conferă titlul de Doctor în Muzică.

Radu Sinaci face parte din acea categorie de muzicieni care încearcă mereu să îmbunătățească tehnica violoncelului, aducând-i un suflu și o sonoritate nouă. Reușește acest lucru folosind procesoarele de sunet și looperele cunoscute în rândul chitariștilor, dar foarte rar folosite în rândul violonceliștilor.

Pe lângă activitatea concertistică de factură clasică, Radu este un promotor al jazz-ului cântat la violoncel și a publicat două cărți care îl aduc în centrul atenției pe muzicianul arădean Alexandru Mocsonyi.

Radu Sinaci a obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de violoncel, însă premiul de virtuozitate câștigat la Sibiu International Jazz Competition a reprezentat o premieră în lumea muzicală românească. 

În prezent este șeful partidei de violoncel a Orchestrei de Cameră Radio din București, membru al ansamblului Violoncelissimo și al ansamblului Playthoven.

PROGRAM

Johann Schrammel - Marș

G. Fr. Handel – Passacaglia

P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky

Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango

Jacques Offenbach - Can Can

Dimitri Şostakovici - Vals

* - Suită folclorică românească

Radu Sinaci - Tribute to Mozart

Radu Sinaci - Beethoven Rocks…

Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale

Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown

Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock

INFORMAȚII DESPRE ACCES

Biletul de intrare la concert costă 30 de lei – la parter în față și balconul central, 26 de lei la parter în partea din mijloc, balcon dreapta și balcon stânga și 22 de lei la parter în spatele sălii și la balcon dreapta și balcon stânga.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii Arad și online, pe platforma www.bilete.ro.

„Vă aducem la cunoștință că, în cazul în care veți cumpăra biletele online, pe lângă prețurile biletelor sau abonamentelor, pot exista și costuri adiționale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (în cazul în care veți solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (în cazul în care veți opta pentru încheierea unei asigurări de bilete) și cost procesare Bilete.ro.

Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul Bilete.ro, cumpărătorul se obligă să respecte Regulile de participare și acces la eveniment, precum și Temenii și Condițiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singură persoană. Toți participanții la eveniment, adulți și copii, trebuie să cumpere bilet sau abonament, indiferent de vârstă. (Mai puțin cazurile unde este specificată gratuitate în limita de vârstă).

Vă rugăm să respectați orele de acces în sala de spectacol sau în locul de desfășurare a evenimentului inscripționate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe căile de acces sau deranjarea celorlalți spectatori după începerea spectacolului/evenimentului”, transmit organizatorii.

INFORMATII BILETE ONLINE - call center 021.311.93.23 (număr cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

PROGRAM CASIERIE FILARMONICA ARAD

Miercuri 12:00 - 16:00

Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45

 În ziua concertului 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite