Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție după demisia lui Iordache

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, este propunerea premierului Sorin Grindeanu pentru a prelua interimatul la Ministerul Justiției.

Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție după demisia lui Iordache
Comentează 0

Ana Birchall a reacționat după nominalizare și a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook. Aceasta mulțumește premierului și liderilor PSD și ALDE, subliniind că înțelege responsabilitatea funcției și că dorește să asigure bunul mers al Justiției.

"Îi mulțumesc premierului, preşedinţilor coaliţiei de guvernare, precum și colegelor și colegilor mei din PSD şi ALDE pentru încrederea cu care m-au învestit, înțelegând totodată responsabilitatea imensă pe care o presupune portofoliul Justiției. Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate și echilibru. Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate", a scris Ana Birchall pe Facebook.

Prim-ministrul Grindeanu a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea. 

"Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ca ministru interimar al Justiției. Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat remis de Executiv.

Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, astăzi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției.  

Florin Iordache a demisionat, joi, din funcția de ministru al Justiției. Decizia vine la o săptămână de la adoptarea OUG 13/2017, care a scos în stradă peste 600.000 de români. 

Ordonanța de Urgență prin care erau modificate Codurile penale a fost abrogată ulterior de Guvern printr-o altă ordonanță, OUG 14/2017. 

Cu toate acestea, protestele continuă în toată țara, astăzi fiind a 10-a zi în care românii au ieșit în stradă.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite