Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de sute de mii de lei pentru cei care-și depozitează lemnele pe malurile și în albia Mureșului (FOTO)

Garda de Mediu a dat iama în cei care depozitează masă lemnoasă pe malurile Mureșului. Potrivit reprezentanților instituției, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 493.000 lei.

Amenzi de sute de mii de lei pentru cei care-și depozitează lemnele pe malurile și în albia Mureșului (FOTO)
Comentează 0

„Din cauza depozitărilor de materiale lemnoase pe malurile și în albiile cursurilor de apa, în situațiile în care exista ploi abundente sau revărsări de pe versanți, aceștia angrenează buștenii și alte materiale lemnoase formând adevărate torente care la viteza de curgere crescută a apei lovesc și distrug tot ce întâlnesc în cale: drumuri, case, adăposturi pentru animale, poduri etc.

Pe malurile Mureșului, din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, se regăsesc însemnate cantități de material lemnos care au fost transportate de ape din cauza depozitării necorespunzătoare.

În situațiile în care în urma verificărilor s-au constatat asemenea depozitari de materiale lemnoase pe malurile și în albiile cursurilor de apă, comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad au aplicat sancțiuni și au obligat pe cei ce au depozitat materialele lemnoase să curețe locurile respective.

Pentru nerespectarea prevederilor Legii Apelor nr.107/25.09.1996,în cursul anului 2020 au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare de 493.000 lei”, susțin reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite