Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de peste 47.000 de lei pentru proprietarii de terase din municipiu

Polițiștii locali cu atribuții de control comercial au desfăşurat o acţiune de verificarea documentelor de funcționare a teraselor din municipiu.

Astfel, în perioada mai – iunie 2022 au fost identificate toate terasele de pe şi  a fost verificată legalitatea funcţionării acestora.

 Amenzi de peste 47.000 de lei pentru proprietarii de terase din municipiu
Comentează 0

„În urma demersului polițiștilor locali, s-au întocmit 97 procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, cu avertisment scris, pentru nedeținerea de către firmele cu terase, a documentației prevăzute în Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad, aprobat prin HCLM Arad nr.586/2021, după cum urmează:

- Autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică (art.6, alin.2 lit. c);

- Aviz orar funcționare pentru interior (art.6, alin.2 lit. b);

- Autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru terase, atât pentru cele de pe domeniul public cât și privat (art.6, alin.2, lit. d);

- Orar suplimentar terasă; solicitanții avizului orarului de funcționare pentru terasă, au obligația de a cere acord de ocupare a domeniului public, înainte cu 15 zile de deschiderea terasei (art.8, alin.3).

După o perioadă de 30 de zile de la primul control efectuat, toate cele 97 de societăți sancționate cu avertisment au fost reverificate, pe baza documentelor emise de către Primăria Municipiului Arad, constatându-se că 79 din cele 97 firme atenționate au intrat în legalitate”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Când s-au întors în control, poliţiştii locali au amendat 18 agenți economici care n-au obţinut autorizațiile necesare funcționării, valoarea sancţiunilor cumulând 47.400 lei. „În situația a două dintre aceste societăți, care își desfășoară activitatea în municipiul Arad de mai mulți ani fără a deține autorizațiile prevăzute de lege, deși au fost amendate de mai multe ori, s-a aplicat măsura de suspendare a activității până la intrarea în legalitate, conform OG 99/2000 republicată, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

 

Reiterăm obligativitatea agenților economici care funcționează și pe terase, să urmărească și să respecte cerințele Hotărârii Consiliului Local Arad nr.586/2021 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad, în vederea evitării măsurilor sancționatorii.

Rămân în atenția polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Activitate și Control Comercial, firmele care își desfășoară în continuare activitatea pe terase, fără a deține acte în acest sens, existând posibilitatea ca aceștia să fie sancționați până la intrarea în legalitate, cu amendă cuprinsă între 2.000 – 2.500 lei pentru fiecare articol de lege încălcat, mai spun poliţiştii locali.

 

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite