Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi date de poliţiştii arădeni pentru cei care nu purtau mască şi nu au respectat măsurile impuse

Amenzi date de poliţiştii arădeni pentru cei care nu purtau mască şi nu au respectat măsurile impuse
Comentează 0

[COMUNICAT]

În ziua de 12 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 145 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 56 mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, dintre care 51 pentru nepurtarea măștii de protecție și 1 pentru nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru organizarea de activități în spațiu public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 5.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite