Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi CONSISTENTE date din cauza COVID-19; petrecăreți și plimbăreți cu DOSARE PENALE

Acțiunile desfășurate de Poliție, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru combaterea răspândirii COVID-19 s-au lăsat cu amenzi consistente și dosare penale. Printre cei care au avut de suferit au fost persoane plimbărețe, care au fost prinse că au ieșit din izolare, dar și un petrecăreț care a uitat de reguli.

Amenzi CONSISTENTE date din cauza COVID-19; petrecăreți și plimbăreți cu DOSARE PENALE
Comentează 0

„În ziua de 1 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 191 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 48 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.500 de lei.

O sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată pentru organizarea de activități în spațiu public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, și celelalte pentru nepurtarea măștii de siguranță.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

 Zădărnicirea combaterii bolilor

De menționat că polițiștii au întocmit, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Astfel, pe raza localității Sântana, un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate, a fost legitimat în cadrul unei acțiuni a polițiștilor din după-amiaza zilei de 30 octombrie. Acesta era plasat în carantină la domiciliu din data de 17 octombrie a.c.. În ziua de 1 noiembrie, o arădeancă de 32 de ani nu a fost găsită la domiciliul declarat, aceasta figurând cu alertă COVID până la data de 06 noiembrie. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că femeia fusese la cimitir.

În aceeași zi, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiștii Secției 2 Rurală Arad la adresa unei femei de 31 de ani, din Semlac, s-a constatat că aceasta a părăsit domiciliul împreună cu soțul și cei doi copii minori, deplasându-se pe raza municipiului Arad pentru cumpărături, având interdicția de a părăsi locuința în perioada 19 octombrie – 1 noiembrie inclusiv.

Petrecere întreruptă 

Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 31 octombrie/1 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat mai multe persoane care sărbătoreau o zi de naștere în incinta unui spațiu de pe strada Ardealului, din municipiu. „La fața locului au fost găsite 14 persoane, fiind luată masura sancționării contravenționale a organizatorului, un tânăr de 20 de ani, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, au ținut să precizeze reprezentanții IPJ.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite