Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, în vizită oficială la Consiliul Județean Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a primit astăzi vizita oficială a unei delegații a Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam în România.

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, în vizită oficială la Consiliul Județean Arad
Comentează 0

Delegația a fost compusă din Excelența Sa Tran Thanh Cong, ambasador al Republicii Socialiste Vietnam în România, Le Ngoc Thi, consilier comercial al Ambasadei, și Tran Thi Nga, al treilea secretar al Ambasadei. La întâlnire a participat şi Cristina Bibarţ, director general al Zonei Libere Curtici – Arad.

Discuţiile s-au axat pe dezvoltarea unor relaţii în domenii precum cel economic, agricol, turistic sau învăţământul superior.

„Am fost onoraţi să primim astăzi vizita Excelenţei Sale Tran Thanh Cong, ambasador al Republicii Socialiste Vietnam în Români. Am prezentat oaspeţilor potenţialul judeţului nostru, inclusiv al Zonei Libere Curtici - Arad, şi disponibilitatea pentru a realiza parteneriate pe termen lung. Mă bucur că am găsit atâtea domenii în care să putem colabora în viitor”, a afirmat dl. Iustin Cionca.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a propus delegaţiei realizarea unui prim proiect concret împreună. „Am profitat de întâlnirea noastră pentru a propune organizarea unei expoziţii de fotografie, care să redea aspecte din viața cotidiană a țării. Într-o eventuală colaborare între Arad şi Vietnam, ar fi o extraordinară oportunitate ca arădenii să cunoască mai bine poporul vietnamez, tradiţiile şi obiceiurile sale.

În reciprocitate, putem organiza o expoziție foto cu imagini din Arad, care să contribuie la mai buna cunoaștere a Europei Centrale și de Est de către locuitorii Vietnamului”.

Oficialii vietnamezi au subliniat faptul că îşi doresc dezvoltarea relaţiilor economice cu Aradul. „Suntem foarte impresionaţi de judeţul Arad. Poziţia geografică a judeţului este foarte avantajoasă. Vom identifica potenţialii colaboratori care să intre în contact cu firme din Arad pentru a putea dezvolta relaţii de parteneriat în diferite domenii, cu precădere în domeniul agricol, turistic şi al învăţământului superior. Ne dorim parteneriate cu ţările europene”, a afirmat Excelența Sa Tran Thanh Cong, ambasador al Republicii Socialiste Vietnam în România.

Comunicat CJ Arad

 


Scrie un comentariu

trimite