Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Almaș - serbare dedicată Nașterii Mântuitorului cu invitat special prefectul județului Arad

Sărbătoarea  Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos ne aduce întotdeauna în suflete o bucurie nemărginită, iar noaptea de ajun este parcă desprinsă din înaltul cerului, când răsună satul de cântecul cald și dulce al colindelor. Fiecare localitate fie ea mai mare sau doar un sătuț așezat pe firul unei văi ce susură încet se bucură de marea sărbătoare a Crăciunului. În urmă cu două zile, mai precis duminică 22 decembrie în localitatea Almaș din județul Arad a avut loc o serbare foarte frumoasă dedicată nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Almaș - serbare dedicată Nașterii Mântuitorului  cu invitat special prefectul județului Arad
Comentează 0

Primarul comunei Almaș, Ginu Costea a fost inițiatorul acestui frumos eveniment crestinesc împreună cu consiliul local al comunei Almaș, care în unanimitate a luat hotârârea de a sprijini această serbare de colinde și obiceiuri de Crăciun care aduce multă bucurie locuitorilor comunei Almaș. La eveniment au participat atât elevii Școlii Gimnaziale din Almaș (dir. Rafila Vesa), cât și bisericile ortodoxă și penticostală din comună, precum și biserica ortodoxă din Gurahonț. Și fiindcă prefectul Gheorghe Stoian a fost de fiecare dată un sprijin real pentru comunitatea almășană, încă de când era la Consiliul Județean, primarul comunei Aurel Ginu Costea a considerat că este de datoria lui să-l invite să fie alături de oameni comunei la acest eveniment, lucru care s-a și întâmplat.

De asemenea la eveniment au mai fost invitați și consilierul județean Simona Stan și consilierul județean Ovidiu Moșneag. Programul a fost unul de excepție și aș spune fără să exagerez, unul dintre cele mai frumoase din județ, din anul acesta. Festivitatea a fost deschisă de primarul Ginu Costea, cel care a avut un cuvânt de bun venit pentru toți cei prezenți în sala Căminului Cultural din Almaș, invitând alături de dânsul pe preotul paroh Florin Oarcea din Almaș pentu o scurtă rugăciune. Onoarea de a deschide seara colindelor a revenit fanfarei bisericii ortodoxe din Almaș, care au preamărit Nașterea Mântuitorului prin intonarea la instrumente a câtorva colinde binecunoscute (dirijor Voicu Șandru), apoi publicul s-a bucurat de prezența corului bisericii ortodoxe din Joia Mare condus de părintele paroh Daniel Pavel. A venit apoi rândul Școlii Gimnaziale ,,Lazăr Tâmpa” din Almaș să preamărească Nașterea Mântuitorului, atât prin copiii din clasele primare, cât și cei din clasele gimnaziale, atât prin instrumente, cât și prin vocile lor cristaline, mai precis corul VIVO și Grupul de mandoline, dirijor prof. Adina Mecea.

Ca în fiecare an, Biserica Penticostală din Almaș a onorat invitația organizatorilor prin corul bărbătesc (dirijor Dănuț Ilca), care a preamărit nașterea Mântuitorului aducând prin colindul lor bucurie în suflete și în inimi, o bucurie cu adevărat duhovnicească. Corul bisericii ortodoxe din Gurahonț, condus de prof. Nicoleta Brânda, a adus de asemenea multă bucurie celor prezenți prin frumoasele colinde interpretate simțind din plin bucuria sărbătorilor de Crăciun. Apoi pe scenă au urcat fanfara și corul bisericii penticostale din Cil (dirijori Petru Popa și Avram Silvius), care prin sunet de fanfară și prin vocile lor au adus vestea nașterii Mântuitorului. Corul bisericii ortodoxe din Almaș, un cor tânăr care activează de puțină vreme dar care s-a făcut cunoscut în județul Arad, a interpretat câteva colinde cunoscute aducând și ei vestea bună în sufletul fiecăruia dintre cei prezenți (dirijor prof.Ștefan Alb și Voicu Șandru).

Înainte de încheierea programului a urmat un moment surpriză, o scenetă a elevilor din clasa a VIII-a, intitulată ,,Ce este Crăciunul”.

Iată că în comuna Almaș se cântă frumos dar la fel de frumos se și colindă, pentru că oamenii acestei comune sunt mereu aproape de Dumnezeu, iar Nașterea Mântuitorului este un mare prilej de bucurie pentru fiecare casă și familie, ceea ce ni s-a confirmat și prin faptul că sala Căminului Cultural Almaș deși este mare a fost totuși neîncăpătoare. A fost o seară minunată, o seară a colindului, prin care fiecare om prezent a fost cu sufletul și inima mai aproape de Dumnezeul cel mare, care a trimis pe însuși fiul său pe pământ să ne mântuiască ,,ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică”. Primăria comunei Almaș a oferit fiecărui copil care a participat la seara colindelor un pachet de Crăciun, un pachet prin care fiecare copil să simtă că este important pentru comunitate și mai ales pentru Dumnezeu. Primarul comunei, Aurel Ginu Costea mulțumește tuturor celor prezenți la eveniment, cât și celor implicați în frumosul program de colinzi, copiilor școlii și cadrelor didactice care și-au adus aportul la realizarea acestui program. De asemenea mulțumește în mod special prefectului Gheorghe Stoian și consilierilor județeni Simona Stan și Ovidiu Moșneag pentru faptul că au răspuns invitației de a fi alături de locuitorii comunei Almaș la ceas de sărbătoare. Tuturor un Crăciun fericit și sărbători binecuvântate!

Galerie foto (215)