Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alimente care nu te lasă să dormi noaptea

Dacă nu reușești să adormi seara la o oră rezonabilă, iar insomnia a devenit chinuitoare, e posibil ca alimentele de la cină sau ceea ce ai mâncat cu puțin înainte de ora de culcare să-ți fure somnul.

Alimente care nu te lasă să dormi noaptea
Comentează 0

Alimentația este un combustibil serios și necesar pentru organismul tău. Însă anumite combinații de alimente sau feluri de mâncare va forța sistemul tău digestiv să lucreze mai mult și în felul acesta te vei trezi mai obosit decât te-ai culcat.

Iată la ce anume trebuie să ai grijă mai ales seara:

Atenție la cofeină!

Cofeina este una dintre substanțele cel mai des folosite pentru a activa sistemul nervos central. Aceasta este îndicată să fie consumată sub formă de cafea sau ciocolată dimineața mai ales sau maxim până în ora 14 a zilei în curs. Băuturile energizante, prăjiturile cu cremă de ciocolată, ceaiul verde mai ales au un conținut de cofeină care trebuie administrat cu atenție.

Mâncărurile procesate

Cel mai adesea acestea conțin aditivi precum glutamatul de monosodiu, care adesea este asociat cu tulburările de somn. Îl poți găsi cu siguranță în snakuri, biscuiți, produse de fast food, mezeluri, cam în toate produsele procesate prezente pe piață. Așadar, dacă vrei să te bucuri de un somn liniștit evită-le pe cât posibil să le consumi înainte de a merge la culcare.

Alcoolul și mesele copioase

Alcoolul nu are același efect asupra tuturor, în timp ce pe unii oameni îi ajută să doarmă mai bine, altora le răpește și puținele clipe de odihnă. Însă mare atenție deoarece alcoolul nu ar trebui folosit pe post de somnifer. Organismul tău este setat astfel încât să adoarmă singur atunci când sisemul nervos este suprasolicitat.

O altă greșeală pe care o faci este aceea de a sări în timpul zilei peste mesele principale și să recuperezi seara când ajungi acasă.

Prea multe lichide

Este indicat ca înainte să te bagi la somn cu cel puțin 40 de minute să nu mai consumi lichide deoarece îți crești șansele de a te trezi peste noapte pentru a merge la baie. Evită seara consumul de citrice, băuturi acidulate și apă în exces precum și alimentele sărate.

Află mai multe despre alimentele care îți fură somnul AICI


Scrie un comentariu

trimite