Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă națională: 600 de kg de URANIU găsite la o fostă fabrică din Capitală! Cine și cum va neutraliza materialul radioactiv

Este alertă în Capitală, după descoperirea a șase sute de kilograme de uraniu sărăcit. Materialul radioactiv a fost găsit într-o fostă fabrică din Sectorul 4. 

Alertă națională: 600 de kg de URANIU găsite la o fostă fabrică din Capitală! Cine și cum va neutraliza materialul radioactiv
Comentează 0

Specialiștii au mers de urgență la fața locului să se asigure că nu există pericol în zonă.

Oamenii legii au stabilit că populația din zonă nu a fost pusă în pericol.

„În principiu, uraniul sărăcit nu reprezintă un pericol. Este folosit la instalații. Ne-a îngrijorat că depozitul a început să fie demolat înainte ca procesul instalației să se termine. Demolarea prematură a făcut ca menținerea acestor instalații să nu mai poată fi asigurată. Am apelat la poliție pentru asigurarea siguranței. Nu a fost pusă în pericol siguranța nimănui”, a declarat Marian Ercău președintele Comisiei pentru Controlul Activităților Nucleare.

„Au fost declanșate cercetări pentru a stabili situația de fapt și de drept. Sub dărâmături de află mai multe instalații. A fost securizată zona. Urmează să se stabilească dacă s-a îndeplinit procedura și ce reguli au fost încălcate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei - Dinana Sarca.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite