Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ METEO de vreme severă. Cod PORTOCALIU de vânt şi NINSORI VISCOLITE

Iarna îşi intră în drepturi! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare meteo de vreme severă. Potrivit meteorologilor, ţara noastră va fi cuprinsă de un val de vânt puternic, urmat de ninsori viscolite. Timp de două zile, pe 23, respectiv 24 octombrie, vor fi instituite două coduri de vreme rea, galben şi portocaliu.

ALERTĂ METEO de vreme severă. Cod PORTOCALIU de vânt şi NINSORI VISCOLITE
Comentează 0

COD GALBEN

Potrivit ANM, în intervalul 23 octombrie, ora 22:00 - 24 octombrie, ora 22:00, în zonele montane se vor semnala intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. În aceste zone se va institui COD GALBEN.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.
      
În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

COD PORTOCALIU 

Totodată, în intervalul 24 octombrie, orele 12:00 – 19:00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h. În aceste zone se va institui COD PORTOCALIU.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite