Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu și galben de furtuni, ploi torențiale și grindină. Județele lovite

Administația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă pentru duminică, vizată fiind întreaga țară. 

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu și galben de furtuni, ploi torențiale și grindină. Județele lovite
Comentează 0

După caniculă vin furtunile. Mai întâi în vestul țării, apoi în întreaga țară, cu o atenționare deosebită în regiunile de sud-vest, potrivit ANM.

Astfel, începând cu duminică, ora 12.00 și până la ora 18.00 intră în vigoare o atenționate de tip COD GALBEN.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

Începând cu ora 18.00, România va fi vizată de alte două coduri.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 22

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 06

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină

În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite