Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă meteo COD PORTOCALIU. Ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod portocaliu şi cod galben valabile până duminică dimineaţă. Vor fi ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină în aproape toată ţara. De asemenea, în ultima zi a săptămânii este valabilă o informare meteo pentru toată ţara. 

Alertă meteo COD PORTOCALIU. Ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină în următoarele ore
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 august, ora 10:00 – 16 august, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40...50 l/mp.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite