Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alertă de inundaţii şi viituri în aproape toată ţara. Oraşe inundate şi oameni disperaţi VIDEO

Alertă de ultimă oră de la meteorologi. Este cod portocaliu de furtuni și grindină în judeţele Iaşi şi vaslui, până la ora 11. La Iaşi, ploile au făcut deja ravagii: străzile s-au transformat în râuri, gurile de canal nu au mai făcut faţă cantităţii mari de apă. Însă, cea mai gravă situaţie este în Vrancea, judeţ care s-a aflat sub cod roşu de inundaţii. Acolo un drum naţional a fost blocat de aluviunile aduse de torenţi.

Alertă de inundaţii şi viituri în aproape toată ţara. Oraşe inundate şi oameni disperaţi VIDEO
Comentează 0

Ploile torenţiale din ultimele ore a paralizat Iaşiul. Gurile de canal au devenit adevărate fântâni arteziene, iar transportul în comun a fost întrerupt.

Situaţie gravă este şi în judeţul Vrancea. Torenţii veniti de pe versanţi au inundat drumurile, gospodăriile şi culturile. Din cauza ploilor un drum naţional a fost blocat de torenţi, iar în comuna Mănăstirea Caşin din Bacău, peste 150 de gospodării au fost inundate.

În Cluj-Napoca au fost scene apocaliptice. Străzile s-au transformat pur şi simplu în râuri.

Şi în Suceava furtunile au inundat străzile, iar grindina a blocat traficul.

În Capitală, din cauza ploilor, in pasajul unirii s-a produs un accident in lant. Cinci maşini s-au tamponat, iar traficul a fost blocat aproape două ore. A căzut şi grinidnă, în cantităţi impresionante.

Veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Urmează încă două zile de furtuni. Atentia ar trebui sa ne fie indreptata catre judetele aflate sub cod portocaliu pana la ora 15, respectiv cele din zona de munte si de asemenea din jumătatea de est a Caraptilor Meridionali. Se vor acumula cantitati de apa importante in judetele ce se afla sub incidenta codului portocaliu, dar pozitionarea acestui ciclon in partea de vest in bazinul marii negre va continua si dupa ora 21.

Ploile nu vor mai fi atat de intese ca in ultime 24 - 36 de ore, dar vremea in general instabil va continua in partea Moldovei, partea de sud-est a ţării, ceea ce înseamnă cantitati de apă ce mai pot depăşi punctiform si joi si in cursul noptii de joi spre vineri 30, chiar si 50 de litri pe mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod portocaliu de furtuni, valabil în mai multe zone din ţară. Între orele 08:00 şi 11:00 local în judeţul Iaşi, inclusiv localitățile: Podul Iloaiei, Rediu, Tg. Frumos și Iași şi nordul judeţului Vaslui, inclusiv localitățile Negrești, Bacești și Dumesti, se vor semnala averse ce vor cumula cantităţi de apă de 35..40 l/mp. Fenomene meteorologice asociate: intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice și grindină.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la ora 8:35, în mai multe județe din țară traficul rutier se desfășoară în condiții de ploaie. Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Sursa romaniatv.net

 

Scrie un comentariu

trimite

Inchide