Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alături de David Mihiţ; arădenii sunt invitaţi la o acţiune caritabilă


O acţiune caritabilă ce are ca scop strângerea de bani pentru tânărul de 19 ani David Mihiţ va avea loc în acest weekend la Port Arthur.

Alături de David Mihiţ; arădenii sunt invitaţi la o acţiune caritabilă
Comentează 2

„Zacuscă cu iz caritabil” este denumirea evenimentului ce va avea loc sâmbătă de la ora 14:00 la Port Arthur în Aradul Nou. 

„În urmă cu câteva săptămâni, David Mihiț, un tânăr de 19 ani din Aradul Nou a fost victima unui accident grav în zona Gării din cartier. După acest nefericit eveniment, David a suferit arsuri foarte grave pe 50% din suprafața corpului și multiple traumatisme, printre care și la coloană. În momentul de față, tânărul se recuperează cu paşi mici, fiind internat la Casa Austria din Timișoara. În data de 2 octombrie, el a suferit o operație prin care zona afectată de arsuri a primit o grefă de piele, după această intervenție urmând o perioadă de recuperare de aproximativ două săptămâni. Ulterior acesteia, David va mai trece printr-o altă intervenție extrem de grea, de data aceasta la coloană, operație care va dura aproximativ 8-10 ore. Pentru a fi alături de David și familia lui, noi, cei din grupul “Gătim împreună pentru o lume mai bună”, împreună cu Asociația Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Aradul Nou, la inițiativa consilierului local municipal Boca Bogdan, vă invităm să participați la o acțiune caritabilă ce are ca scop strângerea de fonduri pentru David. Prin urmare, în data de 12 octombrie, în cartierul Aradul Nou, la Port Arthur, începând cu ora 14:00, vă așteptăm în număr cât mai mare să fim alături de David, la o degustare de zacuscă şi jumări. Fondurile colectate de la participanți vor fi donate familiei Mihiț pentru a acoperi o parte din cheltuielile intervențiilor medicale atât de necesare”, este invitaţia lansată de către organizatori pe pagina evenimentului. 

 

Cel care va urmări atent procesul de preparare al zacuştei este arădeanul Marcel Ionescu din partea grupului „Gătim împreună pentru o lume mai bună” care de curând a participat în cadrul emisiunii Chefi la Cuţite: „La sugestia domnului Bogdan Boca de a organiza un eveniment culinar caritabil în beneficiul tânărului David Mihiţ, grupul nostru "Gătim împreună pentru o lume mai bună " s-a mobilizat tempestiv, astfel vom găti o zacuscă tradițională și jumări la ceaun pentru toți prietenii care vor fi prezenți. Mulțumim și pe această cale tuturor celor care ne-au fost deja aproape, și aici fac referire la oamenii care au donat materia primă, celor care ne-au sprijinit pe partea logistică și nu în ultimul rând gazdei noastre, Port Arthur, în persoană domnului Dănuț Dan”.

 

„Nu am putut să rămânem indiferenţi cu privire la tragedia prin care a trecut tânărul David Mihiţ. Alături de grupul Gătim împreună pentru o lume mai bună vă garantez că vom prepara cea mai bună zacuscă şi cele mai bune jumări. Sunt convins că arădenii la rândul lor nu vor rămâne indiferenţi şi vor participa în număr cât mai mare la evenimentul caritabil de sâmbătă. Împreună printr-un gest mic putem face un mare bine pentru David”, a declarat iniţiatorul acţiunii, Boca Bogdan.

 

David Mihiţ a ajuns în stare gravă la spital după ce acesta s-a urcat pe un vagon de tren din gara Aradul Nou pentru a-şi face un selfie. În momentul în care acesta a vrut să facă poza s-a produs un arc electric care l-a aruncat pe tânăr de pe tren. David a suferit arsuri grave pe mai mult de 50% din suprafața corpului şi politraumatisme, inclusiv la coloană. Tânărul este internat la Casa Austria din Timişoara unde a suferit deja o intervenţie chirurgicală şi umrează una cât de curând la coloană. Cei care doresc să facă donaţii o pot face şi pe contul bancar al mamei tânărului.

Titular cont: Daniela Mihiț

RON: RO93INGB0000999904360939

EUR: RO56INGB0000999909525012

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite