Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ajută-ți patrupedul să slăbească cu hrană pentru câini dietetică premium!

Ajută-ți patrupedul să slăbească cu hrană pentru câini dietetică premium!
Comentează 0

Din păcate, din ce în ce mai mulți câini sunt supraponderali sau chiar obezi. Cauzele principale ale depășirii greutății normale nu sunt greu de ghicit: mâncarea în exces și lipsa de mișcare. Problema poate fi rezolvată printr-o vizită la medicul veterinar curant, care, în funcție de mai multe date (vârstă, rasă, eventualele probleme de sănătate existente etc.), îi va recomanda „pacientului” un anumit tip de hrană pentru câini dietetică.

Ca și în cazul oamenilor, supraponderabilitatea și obezitatea pot duce la îmbolnăvirea gravă a patrupezilor, mai exact la declanșarea unor afecțiuni precum insuficiența cardiacă, diabetul și cancerul. Așadar, luarea în greutate a animalului nostru de companie trebuie tratată cu seriozitate, prin reducerea porției zilnice de mâncare cu aproximativ 15-20% sau prin adoptarea unei diete cu un conținut scăzut de calorii și prin mișcare regulată.

Mai multe informații despre acest subiect și despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru ca prietenul nostru necuvântător să revină la greutatea optimă descoperim în cele ce urmează.

Hrana dietetică pentru câini, un real ajutor

Dacă pe zi ce trece observăm că patrupedul nostru se rotunjește, respiră din ce în ce mai greu și nu mai este la fel de energic ca odinioară, este clar că trebuie să luăm măsuri.

Înainte însă trebuie să vedem care este cauza: o hrănire inadecvată, lipsa de mișcare, îmbătrânirea sau o anumită boală? Prima măsură, esențială de altfel, este să îi reducem porția zilnică de mâncare sau să îi oferim o hrană profesională, dietetică, recomandată de medicul veterinar.

O astfel de alimentație conține mai puține calorii, dar totuși îi asigură nutrienții de care are nevoie. Totul este să i-o dăm în cantitățile indicate de doctor.

În afară de urmarea unei diete, este necesar ca animalul nostru de companie să facă mișcare în mod regulat. Mișcarea este, oricum, foarte importantă pentru câini, cu atât mai mult pentru cei grași. Eventual, ne putem face un program zilnic, de la care să nu ne abatem. De exemplu, 15-20 de minute petrecute în aer liber, de două-trei ori pe zi, ar trebui să fie suficiente. În tot acest timp, ne putem plimba la pas cu prietenul nostru cu blană, ne putem juca cu el sau, dacă nu are o vârstă înaintată, îl putem provoca la o cursă de alergare.

Un alt aspect pe care ar trebui să punem accentul este prevenția. Dacă respectăm câteva lucruri simple, cu siguranță, animalul nostru de companie nu va ajunge niciodată supraponderal. Mai exact, ar fi bine:

  • să nu-i lăsăm mâncare la discreție: mulți dintre noi avem obiceiul total greșit să-i umplem mereu castronul cu hrană. Ei bine, câinele nu se va opri până ce nu va mânca tot, ceea ce va duce la îngrășarea lui;
  • să nu-i dăm prea multe recompense: chiar dacă ni se par nesemnificative, acestea își pot pune amprenta în mod negativ asupra greutății sale, așa că trebuie oferite cu măsură;
  • să nu îl hrănim cu mâncare gătită;
  • să ne informăm dacă nu cumva patrupedul nostru face parte din rasele predispuse la îngrășare și, în consecință, să solicităm doctorului veterinar un program de nutriție adecvat.

PetVet Shop – ofertă bogată de hrană pentru câini

Prietenul nostru necuvântător se confruntă cu probleme precum greutate în exces, alergii sau sensibilități alimentare, dermatită, afecțiuni gastrointestinale, boli de ficat, pancreatită, recuperare după o intervenție chirurgicală etc., iar medicul veterinar i-a recomandat o alimentație specială?

Pe rafturile magazinului online petvet-shop.ro găsim o hrană dietetică premium foarte variată, care satisface cerințele pentru orice afecțiune ar avea câinele nostru. Indiferent de produsul pe care îl cumpărăm, acesta este realizat din ingrediente de cea mai bună calitate, ce-i asigură toți nutrienții necesari pentru funcționarea la parametri optimi a organismului său. Intră pe site și descoperă mai multe informații!


Scrie un comentariu

trimite