Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Află ce probleme de sănătate poate ascunde ora la care te trezeşti noaptea!

Află ce probleme de sănătate poate ascunde ora la care te trezeşti noaptea!
Comentează 0

Insomniile sau somnul de proastă calitate se numără, la propriu şi la figurat, printre coşmarurile cu care se confruntă umanitatea în prezent. Problemele de odihnă pot dezvălui multe despre starea de sănătate a organismului tău!

Medicina chineză, din ce în ce mai respectată în ultima perioadă, ne oferă o perspectivă mult mai profundă decât metodele moderne occidentale şi ne poate da de ştire despre ce boală suferim în funcţie de ora la care ne trezim noaptea!

Cu precizia unui ceas nesuferit, te trezeşti în fiecare noapte la aceeaşi oră şi, deşi nu ai avut până acum onoarea de a cunoaşte vreun cioban, eşti abonată la număratul inutil al oilor, până ce adormi din nou? Dacă până acum considerai că insomnia este diagnosticul care ţi se potriveşte, medicina chineză este de părere că te înşeli!

Culturile orientale îmbrăţişează ideea că trupul nostru este mai mult decât un formidabil mecanism guvernat de legi fizice şi sunt convinse de faptul că prin noi circulă o energie materială, o forţă a vieţii, denumită de chinezi qì. Acest flux energetic traversează organele într-un ciclu de 24 de ore, poposind în fiecare zonă pentru două ore, energizând-o şi susţinându-i buna funcţionare. Descoperă mai sus care sunt regiunile trupului guvernate de qì conform ceasului chinezesc al corpului!

Deşi la mijloc sunt concepte precum energie, nu trebuie să te aştepţi ca organele tale să fie traversate de fiori tremurători la orice oră din zi şi din noapte. Qì este silenţios şi nu te deranjează defel, dimpotrivă! Însă cu totul altfel stau lucrurile dacă întâlneşte un blocaj de natură fizică sau emoţională, pentru că este ştiut faptul că în medicina chineză fiecare organ este afectat de o anumită stare de spirit. Iată ce poate ascunde banala ta trezire de la ora trei dimineaţa!

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 23:00 și 01:00

În intervalul 23:00-01:00, qì traversează vezica biliară, responsabilă cu o digestie optimă prin colectarea bilei. Aşa cum te aşteptai, dacă tresari violent în acest interval, este foarte probabil să ai o alimentaţie defectuoasă, care să creeze un blocaj în funcţionarea vezicii biliare. Renunţă la grăsimile nesănătoase şi oferă-le o șansă celor care chiar îţi hrănesc trupul, pe care le regăseşti în alimente precum avocado sau somon!

Din punct de vedere emoţional, această zonă a trupului este afectată de resentimente sau de o judecată aspră la adresa ta sau a celorlalţi. Iertarea este cea care îţi va asigura un somn de prunc!

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 01:00 și 03:00

Când ţi-e somnul mai dulce, deschizi ochii larg şi ţi-e imposibil să mai revii pe tărâmul colorat al viselor? Medicina chineză consideră că poţi avea probleme cu ficatul! Este posibil ca acest organ, responsabil cu detoxifierea, să aibă prea mult de muncă! Vrei să îi uşurezi misiunea? Renunţă la fast-food şi, mai ales, la paharul cu vin roşu pe care îl sorbi înainte de culcare!

Duci o viaţă de sfântă, ferită de orice excese? Atunci este posibil ca o problemă emoţională să fie cea care te deranjează! Furia şi vinovăţia îţi macină organismul, şi tot ele te pot trezi în miezul nopţii.

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 03:00 și 05:00

Fumezi în exces sau trăieşti într-un mediu poluat, în care aerul curat este o raritate? Nu îţi aeriseşti niciodată camera în care dormi? Atunci nu e de mirare că somnul îţi e abrupt întrerupt: medicina chineză consideră că legendarul qì vizitează zona plămânilor în intervalul orar 03:00-05:00!

Dacă viaţa ta se desfăşoară într-un orăşel pitoresc de munte, iar ţigările sunt o prezenţă necunoscută, este posibil ca sentimente precum supărarea, dezamăgirea sau jalea să fie cele care te împovărează. Fă-le loc în viaţa ta, pentru că nu vei face decât să le acutizezi dacă le eviți. Vei vedea că, după ce le vei permite să se consume, îţi vei regăsi somnul paşnic al nopţii!

Dacă te trezeşti în fiecare noapte între ora 05:00 și 07:00

Cu excepţia cazului în care eşti o persoană matinală sau ai un job care îţi reclamă să fii în picioare în acest interval orar, este posibil ca trezirea nedorită (şi atât de sâcâitoare), înainte ca alarma de la telefon să sune, să fie semnul unor probleme la nivelul intestinului gros. Soluţia? Bea mai multă apă, absolut necesară pentru o digestie ca la carte.

În ceea ce priveşte emoţiile din acest interval, înţelepţii chinezi consideră că blocajul, neîmplinirile şi nerăbdarea asociate cu lipsa de realizări în viaţă sunt cele responsabile cu alarma naturală care ne tulbură înaintea celei setate pe smartphone.

 

Sursa: divahair.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite